Recept voor groene pesto
Voor de lezers met kinderen die bezig zijn met gezond eten… 1. Houd vol. 2.Pasta blijft ook hier favoriet. En om dat bordje pasta wat ‘groener’ te maken kun je er natuurlijk een lading verse pastasaus bij maken. Maar wist je dat groene pesto ook best een goed idee is? Hier staat de pastasalade in de zomer geregeld op tafel en ook het stamppotje met groene pesto is een hit in huize Eat.Pure.Love. In dit recept gebruik ik pecorino, dit is een harde schapenkaas. Next up: een vegan pesto!
Groene pesto
Wat heb je nodig?
50 gram pijnboompitten
2 knoflookteentjes
1 sjalotje
1 basilicumplantje (ongeveer 60 gram aan blaadjes)
50 gram pecorino
1 dl extra olijfolie van de eerste persing
10 gram verse peterselie
snufje zout en peper
keukenmachine
Hoe ga je te werk?
- Knip de basilicumblaadjes af en was ze goed. In de keukenmachine is pesto prima te maken. De basilicumblaadjes heb ik wel eerst even in de vijzel gemalen. Er komt dan toch meer smaak en geur vrij.
- Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe en laat de keukenmachine zijn werk doen. Peper en zout naar smaak toevoegen. Ik heb de helft van de groene pesto gebruikt voor de maaltijd, de andere helft staat in de koelkast.
- Prima een aantal dagen houdbaar, denk er wel aan dat je het potje even uitkookt.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete recept met groene pesto?
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’