Ontbijt

Love sleep! Because it's like a time machine to breakfast

Lunch

Good food is good mood!

Diner

Keep calm and cook on!
saag paneer

Saag paneer: vegetarische Indiase curry met spinazie

Door

I know, manlief had ook geen flauw idee wat ik bedoelde toen ik hem vertelde dat er saag paneer op het menu stond afgelopen weekend. Saag paneer is een vegetarische Indiase curry met een saus van spinazie, tomaat en plantaardige room (saag) en blokjes ongezouten kaas (paneer). Paneer is trouwens een kaassoort die in veel Indiase gerechten wordt gebruikt.

Sweets & Snacks

Eat less sugar. You're sweet enough already!
vegan rocky road

Het recept voor vegan rocky road (this is good!)

Door

Chocolate is always a good idea! Deze vegan rocky road is de oplossing wanneer je zin hebt in een heuse treat met alles erop en eraan. Zo tover je jouw ‘saaie’ chocoladereep easy peasy om tot een ware rocky road. Wat denk je van een combinatie van marshmallows, biscuitjes en hazelnoten, cranberry’s? But feel free to make it your own!

vegan roze koeken

Vegan roze koeken (you gotta love the good stuff!)

Door

Veganizen is mijn woord voor 2019. Nu ik meer en meer plantaardig ga eten, maak ik graag variaties van de niet-plantaardige variant. Deze roze koeken heb ik overigens niet zelf omgeturnd naar een vegan variant, maar vind je in het Funky Vegan Bakboek van de Amsterdamse Emma Herngreen. Zij kiest in haar recepten voor plantaardige vervangers van ei, boter en room, maar schuwt hierbij de suikerpot niet. Dit recept valt dus in de categorie guilty pleasure. Enjoy!

Vegan havermoutkoekjes met walnoot en banaan

Vegan havermoutkoekjes met walnoot en banaan

Door

All I want for Moederdag is een walnotenboom! Of beter gezegd, een boompje, want zo groot is onze tuin niet. Uiteraard had ik al het voorwerk al gedaan en kon ik manlief binnen 3 tellen na zijn vraag de link naar bomenwebshop De Nootsaeck al sturen. Op bomenkwekerij Herenland wordt namelijk milieubewust geteeld en daar komt nog bij dat ze in een overgangsfase zitten naar biologisch gecertifeerde teelt. En dit betekent dat deze vegan havermoutkoekjes volgend jaar ook nog eens biologische walnoten van mijn eigen boompje bevatten. I like!

Raw en vegan brownies met chocolade ganache

Raw en vegan brownies met chocolade ganache

Door

Wist je dat een stukje pure chocolade (wat je dus in deze vegan brownies vindt) best een goed idee is? Cacao bevat namelijk phenylethylamine wat zorgt voor een prettig en ontspannen gevoel. Regel is wel: hoe donkerder de chocolade, hoe meer cacao. Ga dus voor een reep pure chocolade of maak deze vegan brownies met chocolade ganache. Good to know: voor deze chocolade brownies heb je helemaal geen oven nodig. Enjoy!

Bijgerechten

Exercise? I thought you said "extra fries"!

Drankjes

But first. A green smoothie!
vegan carrot cake smoothie

Vegan carrot cake smoothie

Door

This is good! Met de zomer in aantocht verruil ik mijn havermout ontbijtje in de ochtend steeds vaker voor een smoothie. En met deze vegan carrot cake smoothie krijg je naast fruit ook meteen wat groente binnen. Drink your veggies!

Slow Cooking

Sometimes you need to slow down!

Feestdagen

Merry everything and a happy always!