Glutenvrije American blueberry pancakes


Glutenvrije American blueberry pancakes

Over het algemeen ben ik geen fan van Amerikaans eten. Maar deze gezonde én glutenvrije American blueberry pancakes zijn heerlijk! American blueberry pancakes zijn luchtige, dikke pannenkoekjes die in Amerika als ontbijt gegeten worden. Healthy breakfast pancakes, wat wil je nog meer? Glutenvrij bakken en luchtig is nogal een uitdaging. Maar het is gelukt. Met dit recept maak je de lekkerste glutenvrije pannenkoeken met blauwe bessen. Enjoy!

Blauwe bessen zijn gezond!

Blueberries, oftewel blauwe bessen geven deze pannenkoekjes een flinke food boost. Blauwe bessen zijn van eind juni tot eind september uit Nederland verkrijgbaar. Buiten het seizoen vind je ze wel in de supermarkt, vaak komen ze dan uit Chili of Nieuw-Zeeland.

Vaker blauwe bessen op het menu is een aanrader! Een van de belangrijkste stoffen in blauwe bessen is anthocyan. Deze plantaardige kleurstof heeft namelijk ook een baantje als antioxidant. Volgens wetenschappers hebben blauwe bessen een positieve uitwerking op het hart, de bloedvaten en het geheugen. Anthocyan, de blauwe kleurstof, zou namelijk de doorbloeding van het hart bevorderen en een positief effect hebben op de hersenen.

Recepten met blauwe bessen

blueberry smoothie
Bananenbrood met blauwe bessen
Blueberry cheesecake
Overnight oats met blauwe bessen
Havermout parfait met blauwe bessen

American blueberry pancakes

Bramen, zwarte bessen, rode druiven en pruimen bevatten deze natuurlijke blauwpaarse kleurstof ook.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 8 pannenkoekjes

200 gram blauwe bessen
125 gram boekweitmeel
75 gram amandelmeel
2 eieren
1 tl bakpoeder
300 ml plantaardige melk
snuf zout
kokosolie om in te bakken

ahornsiroop als topping

Zo maak je ze

  1. Meng eerst het boekweitmeel met de amandelmeel. Amandelmeel maak je eenvoudig en stukken goedkoper zelf door witte amandelen fijn te malen.
  2. Klop nu de eieren door het meel.
  3. Voeg vervolgens de melk en het snufje zout toe. Meng dit goed door.
  4. Tot slot voeg je het bakpoeder toe en de blauwe bessen. Roer voorzichtig door met een lepel.
  5. Het is een vrij stevig beslag, dit hoort zo. We willen natuurlijk wel echte dikke American blueberrie pancakes!
  6. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant gaar en goudbruin.
  7. Heerlijk met wat ahornsiroop of honing.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete ontbijtje?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’

 


2 reacties

  • Daphne schreef:

    Yum! Op deze manier kun je ze ook niet meer echt Amerikaans noemen. Aardig gezond. Gluten vrij, vers fruit. Gelukkig zie je dit al veel in de ontbijtbarretjes in LA. Ik ga ze zelf ook maken, want ze zien er echt mooi uit!

  • Djordy schreef:

    Heerlijk! Ik vroeg me af, kan je de amandelmeel ook vervangen voor bijvoorbeeld kastanjemeel of cocosmeel? dat heb ik toevallig in huis. Vroeg me af of het dan ook 75 gram blijft. Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *