Appelroosjes met glutenvrij bladerdeeg

Appelroosjes met glutenvrij bladerdeeg

Mirjam Blanken

24 oktober 2016


Appelroosjes met glutenvrij bladerdeeg

Wanneer je indruk wilt maken met een feestelijk gerechtje dat heel simpel te maken is kies dan voor deze appelroosjes met glutenvrij bladerdeeg. Lekker bij de thee of koffie, als herfstig toetje of als onderdeel van een gezonde high tea. En aangezien ze Eat.Pure.Love proof zijn kun je ze ook eten bij het ontbijt. Hint voor manlief: Moederdag valt in 2017 op zondag 14 mei.

Ben jij ook zo dol op appel? Dan is deze glutenvrije appeltaart een aanrader!

Appelroosjes met glutenvrij bladerdeeg

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 6-8 glutenvrije appelroosjes

2-3 middelgrote biologische appels
10 plakjes glutenvrij bladerdeeg
wat glutenvrije bloem
sap van een halve citroen
kaneel
kokosbloesemsuiker
abrikozenjam
kokosolie om de muffinvorm in te vetten

muffinvorm

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met kokosolie.
  2. Haal je bladerdeeg uit de diepvries. Strooi eventueel wat (glutenvrije) bloem over je werkblad zodat je straks beter kunt werken met het plakkerige deeg.
  3. Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Je hoeft de appels niet te schillen.
  4. Halveer de appels en snijd van de helften dunne plakjes van zo’n 2-3 mm.
  5. Leg de plakjes in een schaal gevuld met warm water (zodat ze zacht worden) en het citroensap. De appelschijfjes moeten onder water liggen.
  6. Bedek je werkvlak met bloem. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller. Snijd het bladerdeeg in reepjes van 5 cm. Smeer de reepjes in met abrikozenjam.
  7. Leg de appelschijfjes op het bladerdeeg met de gebogen kant zo’n 2-3 cm uitstekend over de rand. Laat de schijfjes elkaar overlappen.
  8. Voeg een snufje kaneel toe en vouw de onderkant van het bladerdeeg dubbel over de appelschijfjes.
  9. Rol het bladerdeeg vervolgens op en zet de appel roosjes in de ingevette muffinvorm.
  10. Bak de appel roosjes in zo’n 40 minuten goudbruin. Bestrooi ze met poedersuiker gemaakt van kokosbloesemsuiker. Dit gaat eenvoudig in een elektrisch koffiemolentje (Blokker, #nospon)

Enjoy!

Duiken jullie de keuken in om deze glutenvrije appelroosjes te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Manon Hutten

    Mooi gedaan! Ik ga ze ook maken deze kerst 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This