Zo maak je perfecte avocado frietjes!


Zo maak je perfecte avocado frietjes!

Deze avocado frietjes zijn lekker! Zo lekker dat ik manlief zijn portie ook opgegeten heb. Dat was nog eens een vet gezonde lunch! Sowieso eet en drink ik soms op rare tijden mijn eigen baksels. Life of a foodblogger! Dit recept voor avocado frietjes is glutenvrij. In dit geval was dat niet zo moeilijk. Paneermeel en bloem koop je tegenwoordig zelfs in een gewone supermarkt glutenvrij en biologisch. Zo fijn! En deze avocado frietjes zijn natuurlijk perfect voor bij de borrel!

25x de lekkerste glutenvrije borrelhapjes

Wist je dit over avocado?

  • Avocado is geen groente, maar fruit!
  • Een avocado bevat per vrucht zo’n 10 gram vezels.
  • Avocado’s zijn heerlijk zacht en romig en hebben een subtiele smaak. Hierdoor kun je er zelfs deze chocolade mousse van maken. En spoiler alert: je proeft de avocado niet terug!
  • Avocado’s bevatten vitamine B6, C en K. Daarnaast worden bepaalde vitaminen, zoals vitamine A en E, beter opgenomen wanneer ze in combinatie met vetten worden gegeten. Avocado bevordert dus ook nog eens de opname van deze vitamines. Wat is de natuur toch slim!

Zo maak je perfecte avocado frietjes!

Wat heb je nodig?

2 avocado’s
150 gr glutenvrije paneermeel
40 gr fijn geraspte pecorino (harde kaas)
75 gr glutenvrije bloem
2 eieren
kokosolie om in te bakken

3 ondiepe schaaltjes of borden
koekenpan

En natuurlijk deze homemade mayonaise om jouw avocado frietjes in te dippen!

Zo maak je perfecte avocado frietjes!

Zo ga je te werk

  1. Kluts de eieren en doe de gekluste eieren in een ondiep schaaltje.
  2. Doe de glutenvrije bloem in het tweede schaaltje.
  3. Doe de glutenvrije paneermeel samen met de geraspte kaas in het derde schaaltje.
  4. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en de schil.
  5. Snijd beide helften in de lengte in frietjes. Ik maakte per avocado zo’n 8 frieten.
  6. Dip de avocado frietjes eerst in de bloem (en klop het overtollige bloem eraf), daarna in het eimengsel en vervolgens in de paneermeel.
  7. Bak de avocadofrietjes in een koekenpan in een laagje olie tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.

De perfecte avocado is natuurlijk biologisch. Maar dan nog kun je te maken hebben met gevalletje bruine binnenkant of te hard om meteen op te kunnen eten. Sta je dan in de keuken met je fijne recept. De oplossing? Check in de supermarkt alvast de rijpheid door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de kleur eronder helder, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. We willen tenslotte een mooie, groene en zachte avocado toch?

Enjoy!

Wat is jouw favoriete recept met avocado? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *