Bananenbrood met blauwe bessen


Bananenbrood met blauwe bessen

Ken je dat? Een fruitschaal vol fruit en je bananen blijven liggen? Natuurlijk is een banaantje tussendoor heerlijk, maar wanneer ze te rijp zijn vind ik bananen persoonlijk niet meer zo lekker. Natuurlijk kun je deze overrijpe bananen invriezen en er heerlijk bananenijs van maken. Of je maakt er een upside down bananencake van. Maar wat denk je van dit glutenvrije bananenbrood met blauwe bessen?

Bananenbrood met blauwe bessen

Wanneer je het bananenbrood in plakjes invriest heb je ook nog eens een voorraadje voor onderweg. Zo wordt gezond eten wel heel makkelijk!

Wat heb je nodig?

4 rijpe bananen
4 eieren
200 gr amandelmeel*
50 gr dadels
200 gr blauwe bessen
1 tl bakpoeder
snuf zout

*Uiteraard kun je ook variëren met (glutenvrije) meelsoorten. Gebruik eens 100 gram havermeel en 100 gram amandelmeel of boekweitmeel.

keukenmachine of blender

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maal de dadels samen met de bananen in je keukenmachine (of blender) tot een glad beslag.
  3. Klop in een mengkom de eieren samen met het zout luchtig.
  4. Voeg hieraan het bananenmengsel toe en roer dit goed door elkaar.
  5. Nu voeg je hier het amandelmeel en de bakpoeder aan toe (en eventueel eiwitpoeder). Meng weer even goed.
  6. Tot slot roer je voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  7. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in.
  8. Zet je bananenbrood voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.
  9. Kijk na een half uurtje of de bovenkant niet te donker wordt. Eventueel kun je het bananenbrood het laatste kwartiertje afdekken met bakpapier.
  10. Haal het bananenbrood uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster voordat je aanvalt.

Tip! Snijd het bananenbrood in plakjes en vries deze afzonderlijk in. Zo heb je de komende tijd altijd een verantwoorde snack bij de hand. In de koelkast kun je bananenbrood een paar dagen bewaren.

Enjoy!

Stay up-to-date! Ontvang jij de nieuwsbrief van Eat.Pure.Love al? Bij inschrijving ontvang je het gratis e-book boordevol havermoutrecepten. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


26 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *