Glutenvrij bananenbrood met pindakaas


Glutenvrij bananenbrood met pindakaas

Mijn eerste bananenbrood van dit jaar is weer een feit! Dit keer dook ik de keuken in voor een glutenvrij bananenbrood met pindakaas. Zo heb ik voor aankomende week weer een voorraadje breakfast cake in mijn vriezer. Want uit een homemade banana bread haal je al snel 10-12 plakken. Invriezen zoals ik doe is een goed idee, maar je kunt de plakjes ook een aantal dagen bewaren in de koelkast. En is je bananenbrood net een dagje te oud en een beetje uitgedroogd? Dan kun je deze ook even opbakken in de koekenpan.

Ook zo dol op pindakaas? Hier vind je nog meer lekkere recepten met pindakaas!

Ei vervangen doe je zo!

Ben je vegan? Dan vervang je de honing easy peasy door ahornsiroop. En eet je om wat voor reden dan ook geen eieren? Dan kun je deze easy peasy vervangen. Tenminste, als je lijnzaad in huis hebt. Een ei kun je in een recept kun je namelijk vervangen door een mengsel van gebroken lijnzaad en water. Om 1 ei te vervangen gebruik je 1 eetlepel gebroken lijnzaad en dit meng je met 2 eetlepels (kokend) water. Even goed roeren en ongeveer 5 minuutjes laten weken. Daarna kun je jouw vegetarische eitjes gewoon gebruiken zoals in het recept omschreven staat.

glutenvrij bananenbrood met pindakaas

Wat heb je nodig?

Voor 1 glutenvrij bananenbrood met pindakaas

3 rijpe bananen
2 eieren
50 gr Medjool dadels, zonder pit
3 el pindakaas
1 tl bakpoeder
2 el honing
1 tl kaneel
sap van een halve citroen
100 gr havermeel*
100 gr amandelmeel

cakevorm
bakpapier

*Havermeel maak je eenvoudig zelf van havermout. Hoe? Gewoon in je keukenmachine of blender! Dit geldt uiteraard ook voor amandelmeel. Amandelmeel is vrij prijzig (understatement) en door losse amandelen te gebruiken is dit glutenvrije bananenbrood een stuk voordeliger.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de dadels samen met de bananen en de pindakaas in je keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Klop de eieren tot een luchtig mengsel.
  4. Mix het bananenmengsel met het eimengsel.
  5. Voeg hieraan het amandelmeel en havermeel toe. Meng nog even goed.
  6. Voeg nu het bakpoeder toe. Roer je bananenbroodmengsel nog even door.
  7. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin.
  8. Snijd een extra banaan in de lengte doormidden en leg deze op de bovenkant van je bananenbrood.
  9. Bak het bananenbrood in zo’n 40-45 minuten af. Het bananenbrood is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt.
  10. Laat het bananenbrood met pindakaas goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Enjoy!

Ga jij dit bananenbrood met pindakaas maken? Laat het mij dan weten wat je ervan vond of show je creaties op social media met #eatpurelove. Vinden ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *