Yes please! Gezonde bananenbrood muffins met blauwe bessen


Yes please! Gezonde bananenbrood muffins met blauwe bessen

Gemak dient de mens toch? Dus toen ik op miraculeuze wijze mijn papieren muffin vormpjes weer vond (lees: toen ik die ene lade in de keuken die altijd een zooitje aan het opruimen was), besloot ik daarmee lekkere bananenbrood muffins te maken. Handig, want zo kun je jouw healthy snack easy peasy per stuk invriezen. Wist je dat blauwe bessen ook nog eens gezond zijn? Een van de belangrijkste stoffen in blauwe bessen is anthocyan. Deze plantaardige kleurstof heeft ook een baantje als antioxidant. Volgens wetenschappers hebben blauwe bessen een positieve uitwerking op het hart, de bloedvaten en het geheugen. Anthocyan, de blauwe kleurstof, zou namelijk de doorbloeding van het hart bevorderen en een positief effect hebben op de hersenen. Enjoy!

Een goede keukenmachine is essentieel!

Ik heb mezelf jaren geleden de keukenmachine van Magimix cadeau gedaan. Best gift ever! Het is een zware keukenmachine (understatement) die ook bij het stevigere werk (snijden, hakken, blenden, pureren) stabiel op het aanrecht blijft staan. Handig, zeker bij het mixen van noten en dadels en stevig deeg.

Je krijgt er verschillende formaten mengkommen bij, een pureerkit, snij- en raspschijven, een klopper, citruspers, een spatel en uiteraard de basiskit met verschillende stalen messen. En nice to know: je kunt hem ook gebruiken als blender door de handige smoothiekit die erbij zit. Kortom: allround dekt de lading eigenlijk niet. Alle onderdelen kunnen trouwens in de vaatwasser en dat is wel zo fijn.

bananenbrood muffins

Wat heb je nodig?

4 rijpe bananen
4 eieren
100 gr amandelmeel
100 gr havermeel
50 gr Medjoul dadels, zonder pit
200 gr blauwe bessen
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout

KokenKoken

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de bananen samen met de dadels in je keukenmachine tot een smooth beslag.
  3. Klop ondertussen in een mengkom de eieren op samen met een snufje zout.
  4. Voeg vervolgens het bananenmengsel hieraan toe en roer dit goed door elkaar.
  5. Nu voeg je hier het meel en het bakpoeder aan toe. Meng nog even goed door elkaar.
  6. Tot slot roer je voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  7. Schep in ieder vormpje een grote eetlepel van het bananenbrood beslag.
  8. Zet de muffins voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  9. Laat de muffins eventjes afkoelen voordat je aanvalt.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze bananenbrood muffins met blauwe bessen te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Kati Finell via Shutterstock

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *