Bananenbrood tulband met cranberries en sinaasappel cashew cream


Bananenbrood tulband met cranberries en sinaasappel cashew cream

It’s beginning to look a lot like Christmas… Althans, bij mij thuis dan. De kerstboom staat alweer ruim een week te shinen nu de kids niet langer in hun ‘goedgelovige’ periode zitten. Ik heb me ingehouden, maar nu Sint het land uit is kan ik lekker los gaan op Kerst recepten. Al smaakt deze bananenbrood tulband met cranberries natuurlijk net zo lekker ergens in februari. No worries! De sinaasappel cashew cream maak je easy peasy klaar en is echt the finishing touch (lees: moet je maken). Enjoy!

Dol op bananenbrood? Hier vind je de lekkerste bananenbrood recepten!

Bananenbrood tulband

Wat heb je nodig?

Voor een bananenbrood tulband

5-6 rijpe bananen
200 gr havermeel*
150 gr amandelmeel
4 eieren
8 Medjoul dadels, zonder pit
100 gr gedroogde cranberries
sap en rasp van een (biologische) sinaasappel
2 tl kaneel
1 tl kardemom
1 tl kruidnagel
1 tl bakpoeder
snufje zout
kokosolie om je tulband in te vetten

*Havermeel maak je eenvoudig zelf van havermout. Hoe? Gewoon in je keukenmachine of blender! Dit geldt uiteraard ook voor amandelmeel. Amandelmeel is vrij prijzig (understatement) en door losse amandelen te gebruiken is dit glutenvrije bananenbrood een stuk voordeliger.

Voor de sinsaasappel cashew cream 

sap en rasp van een halve (biologische) sinaasappel
50 gr rauwe, ongezouten cashewnoten
40 ml kokosmelk
1 el ahornsiroop
een halve theelepel vanille-extract

Bananenbrood tulband

Zo ga je te werk

De bananenbrood tulband maak je zo

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de dadels samen met de bananen in je keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Klop de eieren samen met het zout tot een luchtig mengsel.
  4. Mix het bananenmengsel met het eimengsel en voeg hieraan sap en rasp van een sinaasappel toe.
  5. Voeg hieraan de amandelmeel en havermeel toe. Meng nog even goed.
  6. Voeg nu de cranberries, de kruiden  en het bakpoeder toe. Roer je bananenbroodmengsel nog even door.
  7. Vet de tulband vorm in met kokosolie en giet je bananenbrood mengsel in de vorm.
  8. Bak de bananenbrood tulband in zo’n 40-45 minuten af. Je tulband is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt.
  9. Laat het bananenbrood tulband goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

De sinaasappel icing maak je zo

  1. Easy peasy! Mix alle ingredienten voor de sinaasappel icing in je keukenmachine (of blender) tot een glad mengsel.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *