Bananenijsjes met chocolade en dip

Bananenijsjes met chocolade en dip

Mirjam Blanken

28 mei 2016


Bananenijsjes met chocolade en dip

Een aantal jaren geleden waren wij in Disneyland Florida en daar hadden ze toch iets leuks: chocolate covered bananas and nuts! Oftewel bananenijsjes met chocolade en dip. Voor iedereen met kleine aapjes in huis zijn deze bananenijsjes met chocolade natuurlijk een uitkomst. Helemaal kidsproof! En ben je zelf ook ‘nuts’ op chocolade en banaan, dan snack je toch lekker mee?

Voor de dip heb je natuurlijk veel keuze: gehakte pistachenootjes, amandelen, hazelnoot, kokosrasp, kokosvlokken, gedroogd fruit of nog meer chocolade door chocoladestukjes te gebruiken.

Bananenijsjes met chocolade en dip

Je kunt er ook voor kiezen om de bananen niet in te vriezen, dan maak je er gewoon bananen chocoladelolly’s van! Bewaar ze wel in de koelkast.

Wat heb je nodig?

voor 6 bananenijsjes

3 bananen
een reep pure chocolade
toppings naar keuze*

*Ik gebruik in dit recept gehakte hazelnoten, kokosrasp en glutenvrije koekkruimels.

Tip: gebruik rijpe bananen, deze zijn heerlijk zoet. Zeker als je gaat voor de bananenijsjes is dit een lekkerdere keuze.

Zo ga je te werk

  1. Verwijder de schil van de bananen (duh) en snijd ze doormidden.
  2. Steek een ijslolly stokje in de snijkant.
  3. Leg de bananen op een bord bedekt met aluminiumfolie (zo blijven ze niet plakken) voor minimaal 4 uur in de vriezer (of een avondje van te voren).
  4. Breek de chocoladereep in stukken en smelt deze au bain marie.
  5. Zet ondertussen je favoriete toppings klaar. Ik gebruik in dit recept gehakte hazelnoten, kokosrasp en koekkruimels. Verdeel de topping over een plat bord.
  6. Zet een bord klaar bedekt met aluminiumfolie, hier leg je straks de bananen op die klaar zijn.
  7. Pak een banaan en haal deze door de chocolade. Een lepel is handig, hiermee ‘schep’ je de chocolade over de banaan.
  8. Laat kort uitlekken en haal de banaan dan door een van de toppings.
  9. Leg de banaan op het bord met alumiumfolie.
  10. Herhaal dit trucje totdat alle bananen ‘chocolate covered’ en ‘gedipt’ zijn en zet ze terug in de vriezer of koelkast.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Megan

    Hai Mirjam,

    Waar koop jij ijslollystokjes? In de supermarkt kon ik ze niet vinden.
    Groet, Megan

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This