door Mirjam Blanken | 8 november 2020 | Bijgerechten, Recepten
Slagroom maken van kokosmelk Slagroom maken van kokosmelk is easy peasy. En niet te vergeten gewoon ontzettend lekker. Bij je homemade muffins, als topping over je chai latte smoothie of deze heerlijke mug cake. Biologische kokosmelk koop je bij de supermarkt of...
door Mirjam Blanken | 5 augustus 2018 | Bijgerechten, Lunch, Recepten
Frisse Spaanse gazpacho: een perfect soepje voor zomerse dagen! Wat is het toch heerlijk om thuis te komen na je vakantie en het mooie, zomerse weer gaat gewoon door. Ondanks dat ik weer helemaal back on track ben met mijn werk geniet ik nog met volle teugen van de...
door Mirjam Blanken | 11 juli 2018 | Bijgerechten, Recepten
Zo maak je de lekkerste polenta friet! Over easy peasy gesproken! Polenta friet is typisch zo’n gerechtje wat ik altijd bestel als het op de kaart staat, maar nog nooit thuis heb gemaakt. En wist je dat polenta een typisch Italiaans gerecht is? Vroeger werd...
door Mirjam Blanken | 2 juli 2018 | Bijgerechten, Recepten
Typisch Thais: mango met kleefrijst Mango and sticky rice! Dit Thaise zoete gerechtje (khao niaow ma muang) spotte ik tijdens mijn reis door Thailand bij verschillende streetfood tentjes. Mango met kleefrijst wordt in Thaise restaurants vaak als dessert geserveerd,...
door Mirjam Blanken | 9 mei 2018 | Bijgerechten, Recepten
Crostini van bloemkool pizza met eetbare bloemen Deze crostini van bloemkool pizza valt wat mij betreft in de categorie borrelhapje 2.0! Normaal gesproken maak je crostini’s van oud (stok)brood wat je afbakt in de oven. En wat met brood kan, kan op met...
door Mirjam Blanken | 22 maart 2018 | Bijgerechten, Recepten
Zo maak je vegan mayonaise zonder ei Oh jongens, ik krijg zo vaak de vraag hoe eieren vervangen kunnen worden in recepten dat ik jullie dit easy peasy receptje voor vegan mayonaise niet wil onthouden. Deze mayonaise zonder ei is een basisrecept en dus kun je lekker...