door Mirjam Blanken | 31 januari 2018 | Bijgerechten, Recepten
Het recept voor pastinaak frietjes uit de oven Vergeten groente? Ik wist 5 jaar geleden niet eens dat er zoiets als pastinaak bestond! Gelukkig kwam daar tijdens mijn studie natuurvoedingsadviseur snel verandering in. En inmiddels is groente uit het seizoen misschien...
door Mirjam Blanken | 7 november 2017 | Bijgerechten, Recepten
Easy peasy pompoenspread met slechts 4 ingrediënten! This is so good! En een ideaal recept voor eventuele pompoen leftovers. Want peper en zout, dat heb je vast en zeker in huis. En een beetje foodie heeft vaak ook nog wel een potje amandelpasta in de koelkast staan....
door Mirjam Blanken | 24 juni 2017 | Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten, Soepen
Frisse koude komkommersoep Deze koude komkommersoep is een perfect soepje voor zomerdagen waarop het eigenlijk te warm is om te koken. Ieder jaar nemen wij ons voor om ons te verdiepen in een airco. Maar: niet zo groen, in Nederland is het toch maar een paar dagen...
door Mirjam Blanken | 19 juni 2017 | Bijgerechten, Lunch, Ontbijt, Recepten, Sweets & snacks
Zelf gezonde chocoladepasta maken is easy peasy! Na de geslaagde homemade notenpasta was de optelsom naar een chocolade variant zo gemaakt. Aangezien de gemiddelde pot chocoladepasta in de supermarkt zo’n beetje voor de helft uit suiker bestaat (ook de bio...
door Mirjam Blanken | 24 mei 2017 | Bijgerechten, Recepten
De bakbanaan bitterbal is here to stay! Een glutenvrije bakbanaan bitterbal met als hoofdingrediënt groene bakbanaan, oftewel ‘barraganete’. Dat is dus heerlijk! Deze bakbanaan kan trouwens in tegenstelling tot een gewone banaan pas na bereiding gegeten worden....
door Mirjam Blanken | 9 april 2017 | Bijgerechten, Recepten
Het recept voor gezonde karamelsaus met kokosmelk Bij het woord karamel alleen al springt het glazuur van je tanden. Ik weet nog dat ik op de middelbare school tijdens een scheikundeles karamelvla ging maken en tot mijn verbazing werd de karamel gemaakt van witte...