Biscotti met cranberry en hazelnoot


Biscotti met cranberry en hazelnoot

Biscotti is een Italiaanse lekkernij uit Toscane. Biscotti betekent letterlijk “twice baked”. Door het koekje twee keer te bakken krijgt de biscotti zo’n unieke knapperige bite. Door deze manier van bakken konden ze bovendien lange tijd bewaard worden. De traditionele manier van bereiden is met amandelen. Maar de variaties zijn eindeloos. Gedipt in de chocolade, met kaneel, of wat denk je van pistachenoten of pompoenzaad met cranberries? Vandaag deel ik mijn favoriete recept, namelijk biscotti met cranberry en hazelnoot!

In dit recept gaan gedroogde cranberry’s. Ben je al fan van deze zoetzure vrucht? Dan zou ik zeker eens aan de slag gaan met verse cranberry’s. Hiermee maak je bijvoorbeeld deze heerlijke cranberry compote met honing die je ook weer kunt verwerken in een smoothie!

Biscotti met cranberry en hazelnoot-1

Wat heb je nodig?

voor een flinke pot vol biscotti

200 gram volkoren speltmeel*
75 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
2 biologische eieren
1 tl vanille extract
100 gram hazelnoten
75 gram gedroogde (suikervrije) cranberries

*In plaats van speltmeel (met gluten) kun je natuurlijk ook kiezen voor glutenvrij meel.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Rooster in een koekenpan de hazelnoten op laag vuur, zodat het schilletje loskomt.
  3. Meng het speltmeel samen met de kokosbloesemsuiker en het bakpoeder.
  4. Voeg vervolgens de eieren en het vanilleextract toe.
  5. Doe er vervolgens de cranberries en de geroosterde hazelnoten bij.
  6. Kneed dit tot een dik deeg. In een keukenmachine met deeghaken werkt ook goed. Kneed tot het deeg niet meer aan je handen plakt.
  7. Maak twee kleine, ovale broodjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de biscotti voor zo’n ongeveer 35 minuten.
  9. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  10. Snijd ze daarna met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
  11. Leg de koekjes terug op de bakplaat en bak nogmaals voor een minuut of 10.
  12. Voor het eten goed af laten koelen, de biscotti krijgt dan nog meer crunch.

 Enjoy!

Duiken jullie de keuken in om deze biscotti met cranberry te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *