Glutenvrije bladerdeeg muffins met zalm


Glutenvrije bladerdeeg muffins met zalm

Soms heb je gewoon even geen zin om te koken. Maar, je wilt wel graag iets gezonds eten en niet langs de friettent of een pizza in de oven schuiven. Een ovengerecht is dan ideaal en zeker deze glutenvrije bladerdeeg muffins met zalm. Weinig voorbereiding en terwijl jij lekker je werkoutfit omruilt voor een comfortabele outfit, staat je avondeten te garen in de oven.

Deze hartige muffins zijn ook uitermate geschikt voor op een sportavond, vanwege de hoeveelheid eiwitten in het gerecht. Eiwitten zijn de bouwstenen van onze spieren. Als je sport ontstaan er scheurtjes in je spieren. En dit klinkt misschien eng, maar dat is de manier waarop ons het lichaam spiermassa opbouwt. Ons lichaam repareert namelijk de schade en zorgt dat je de volgende keer meer aankan. Eiwitten zijn essentieel bij deze reparatie. Naast spieropbouw, hebben eiwitten nog meer voordelen. Ze geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger hebt en dus minder eet. Eiwitten zijn dus ook belangrijk als je gezond wilt afvallen.

Glutenvrije bladerdeeg muffins met zalm

En bereid je voordat je gaat sporten alles voor, dan hoef je bij thuiskomst de bladerdeeg muffins alleen nog maar de oven in te schuiven. Of maak het klaar als je thuiskomt van het sporten en terwijl jij onder de douche springt, staan je muffins in de oven.

Wat heb je nodig?

voor 12 muffins 

pakje (glutenvrij) bladerdeeg
100 gr zalm
12 cherrytomaatjes
3 bosuitjes
6 eieren
scheutje plantaardige melk
zout en peper
verse dille

oven
muffinvorm

Glutenvrije bladerdeeg muffins met zalm

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en vet de muffinvorm goed in.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg in de vorm en druk ze goed aan.
  3. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Snijd de zalm, tomaatjes en bosui in stukjes en mix dit door elkaar.
  5. Verdeel dit mengsel over de bladerdeegbakjes.
  6. Mix de eieren met de melk en wat zeezout, peper en dille naar smaak.
  7. Giet dit mengsel in de bladerdeegbakjes. Let wel op: giet ze niet te vol, want dan stromen ze over.
  8. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Heb je nog eimengsel over? Bak er een eitje van! Muffins over? Neem ze de volgende dag mee voor de lunch of eet er eentje als ontbijt.

Enjoy!

Liefs Barbara

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *