Blueberry muffin – havermout uit de oven


Blueberry muffin – havermout uit de oven

Time for breakfast! Havermout is op veel manieren te bereiden. Ik doe mee met de Quakerchallenge. Dit houdt in dat je de komende weken kunt gaan genieten van verschillende ontbijtrecepten met havermout. Vandaag is het tijd voor een van mijn favorieten. Havermout uit de oven! Havermout is een glutenvrij graan, maar door kruisbestuiving is dit niet automatisch het geval. Wil je glutenvrij genieten van dit recept?

blueberry muffin - havermout uit de oven

Wat heb je nodig?

1/4 cup havervlokken
2 el havermout
2 el amandelmeel
1/4 tl bakpoeder
snufje zout
1/4 cup amandelmelk
1 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder of vanille extract
1/2 cup blauwe bessen
1 el witte amandelpasta

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de havervlokken, de havermout, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout in een kom.
  3. Voeg vervolgens de amandelmelk, de ahornsiroop en  het vanillepoeder (of extract) toe. Goed mengen.
  4. Laat dit mengsel even weken.
  5. Roer tot slot voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
  6. Zet je baksel 20-25 minuten in de oven.
  7. Heerlijk met wat witte amandelpasta.

Tip
Eventueel kun je dit ook al ‘s avonds maken en de hele nacht laten weken. Hierdoor wordt een deel van het fytinezuur in de haver afgebroken.

Tip
Geen ochtendmens of niet zo veel tijd? Maak het zoals hierboven vast ‘s avonds klaar. Spring je bed uit, zet je ontbijtje in de oven en ga vervolgens pas aan je ‘wakker worden ritueel’ beginnen. Je huis ruikt vervolgens heerlijk en zodra jij klaar bent schuif je dit ontbijtje zo naar binnen. Een goed begin van een nieuwe dag.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *