Blueberry smoothie met banaan

Blueberry smoothie

Mirjam Blanken

17 juli 2013


Blueberry smoothie

Deze blueberry smoothie is een geslaagd probeersel. En, niet geheel onbelangrijk, een voedzame start van de dag. De keuringsdienst van waarde (lees kritische dochter) heeft hem getest en goedgekeurd. Je zou verwachten dat dit voor een ontbijt wat magertjes is, want wij Nederlanders houden toch van boterhammen met kaas. Ik kan je vertellen, een boterham zit er sneller in dan dit. Echt een moment om ook te genieten van je eten. Kortom, een feel good smoothie. Je proeft de vitamientjes. En als je jouw smoothie wat dikker maakt, maak je van deze blueberry smoothie in een handomdraai een smoothie bowl!

Plantaardige kleurstoffen als antioxidant

Een van de belangrijkste stoffen in blauwe bessen is anthocyan. Deze plantaardige kleurstof heeft namelijk ook een baantje als antioxidant. Volgens wetenschappers hebben blauwe bessen een positieve uitwerking op het hart, de bloedvaten en het geheugen. Anthocyan, de blauwe kleurstof, zou namelijk de doorbloeding van het hart bevorderen en een positief effect hebben op de hersenen.

De lekkerste gezonde smoothies!

Blueberry smoothie

Door het gebruik van plantaardige melk is deze smoothie zuivelvrij. Amandelmelk maak je eenvoudig zelf van witte amandelen. Het recept vind je op de website.

Wat zit er in?

Voor 2 personen

300 ml amandelmelk
flinke handvol blauwe bessen
banaan
handvol aardbeien
handvol frambozen
geraspte kokos (voor de topping)
eetlepel chia zaadjes

blender

Het recept voor homemade amandelmelk vind je hier!

Zo ga je te werk

  1. Tsja, heel veel makkelijker kan het niet worden. Mix alle ingrediënten, behalve de geraspte kokos met elkaar in de blender.
  2. Verdeel de smoothie over 2 glazen en strooi er wat geraspte kokos over.

Enjoy!

Heb je de American blueberry pancakes al eens geprobeerd? Zeker een aanrader als je van pannenkoeken en blauwe bessen houdt!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This