Boekweit wraps met mango en cashewnoten


Boekweit wraps met mango en cashewnoten

Pssst… Dit recept voor boekweit wraps met mango en cashewnoten is zo simpel. Als je al fan bent van glutenvrije boekweit pannenkoeken dan ga je deze hartige variant heerlijk vinden. Het enige verschil is dat ik in dit recept de plantaardige melk vervang door water.

Variatie genoeg! Verse kruiden toevoegen aan het beslag, vullen met vis of vlees, groenten, hummus of salade. Warm en koud lekker, dus ook een slimme foodprep. Maak je ze als avondeten, fabriceer er dan wat meer. Zo heb je een heerlijke lunch de volgende dag op je werk. Ik maakte deze keer een variant met kerrie en kurkuma. Hello, yellow wraps!

Wist je dit over boekweit?

  • Boekweitmeel is glutenvrij!
  • Boekweitmeel kun je dan ook goed gebruiken voor glutenvrije baksels zoals pannenkoeken, poffertjes, wafels en muffins.
  • Boekweit heeft een lichtzure smaak.
  • Boekweit is helemaal geen graan, maar een zogeheten pseudo graan.
  • De vruchtjes van boekweit lijken wel op graankorrels en worden om deze reden ook gemalen tot meel.
  • Boekweit is voedzaam en licht verteerbaar.
  • Boekweit is rijk aan koolhydraten, vitamine B1 en B6 en magnesium.

Boekweit wraps met mango en cashewnoten

Wat heb je nodig?

voor 6 boekweit wraps

150 gram boekweitmeel
300 ml water
2 eieren
snuf zout en peper
1/2 el kurkuma
1 el kerrie

kokosolie of olijfolie om in te bakken

voor de vulling

een biologische broccoli
250 gram biologische kipfilet of kalkoenfilet
1 el kerrie
1 tl kurkuma
snuf peper en zout
bosje lente uitjes
een flinke hand ongezouten cashewnoten
1 el honing
een eetrijpe mango
2 el olijfolie

Boekweit wraps met mango en cashewnoten-2

Zo ga je te werk

de wraps bakken

  1. Doe alle ingrediënten voor de boekweit wraps in een mengkom en mix met een garde. Ben je meer het ‘grote stappen snel thuis’ type? Dan kun je ook jouw blender inzetten!
  2. Verwarm je koekenpan en doe er vervolgens wat kokosolie of olijfolie in.
  3. Voeg nu het beslag toe, zorg ervoor dat je de wrap langzaam gaar laat worden. Zet het vuur dus niet te hoog.
  4. Voorzichtig omkeren, je wrap is klaar zodra hij mooi (in dit geval geel)bruin is.

de vulling maken

  1. Snijd de kipfilet (of kalkoenfilet) in stukjes.
  2. Meng de kerrie, kurkuma, peper en zout met de olijfolie en laat het vlees hierin marineren.
  3. Stoom ondertussen de broccoli in 10 minuutjes gaar.
  4. Snijd de lente uitjes en mango in stukjes.
  5. Bak vervolgens het gemarineerde vlees gaar. Zet het vuur laag en bak nog even kort de lente uitjes en de broccoli mee. De stukjes mango voeg je pas toe als het vuur uit staat.
  6. Tijd om de cashewnoten te karameliseren. Laat de koekenpan op matig vuur eerst warm worden en bak de cashewnoten samen met de honing. Een paar minuutjes is genoeg. De cashewnoten kleuren goudbruin en de honing zorgt voor een heerlijke zoete bite!
  7. Schep in iedere wrap wat vulling en rol de boekweit wraps op.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *