Boekweitpannenkoekjes

ontbijt zonder brood

Mirjam Blanken

8 augustus 2013


Boekweitpannenkoekjes

Aangezien ik zelf glutenvrij eet, staat brood al een tijdje niet meer op het menu. Zeker in de ochtend maak ik steeds vaker een groen sapje, stevige smoothie of een bak kokosyoghurt met flink wat fruit en homemade muesli.

Totdat ik deze boekweitpannenkoekjes steeds vaker voorbij zag komen op het wereld wijde web. De meeste recepten maken gebruik van water, maar om de voedingswaarde wat op te krikken heb ik amandelmelk toegevoegd. En als groot fan van kaneel dat op experimentele basis door het beslag gedaan.

Boekweit

  • Boekweit is geen graansoort en bevat dus ook geen gluten. Het is een kruidachtige plant en de boekweitkorrels zijn de vruchtjes hiervan.
  • Boekweit scoort  laag op de glycemische index. Dat betekent minder snel trek, gewoonweg omdat je bloedsuiker stabieler blijft.
  • Boekweit is een goede bron van eiwitten.
  • Boekweit bevat veel mangaan, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper en vitaminen B.
  • Boekweit heeft een hoog gehalte aan nitrilosides, die een kankerremmende werking hebben.
  • Boekweit bevat de aminozuren lysine en arginine. Lysine helpt bij de aanmaak van hormonen, antilichamen en enzymen. Arginine verbetert het afweersysteem.
  • Boekweit bevat veel vezels.

Wat heb je nodig?

voor 4-5 pannenkoekjes 

100 ml amandelmelk
80 gram boekweitmeel
1 ei
kaneel
snufje zout
vanillepoeder

Hoe ga je te werk?

Alle ingrediënten met een garde goed mengen tot een mooi glad beslag. Ik heb de pannenkoekjes gebakken in kokosvet. Ruikt heerlijk! Ik heb twee varianten in de kast staan, de ontgeurde kokosolie, maar ook deze die nog heerlijk naar kokos ruikt.

Beleg de pannenkoekjes met whatever you like!

Enjoy!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This