Hartige boerenkool muffins


Hartige boerenkool muffins

Lunchen zonder brood lastig? Deze hartige boerenkool muffins zijn weliswaar iets meer werk dan het smeren van een bammetje. Maar je maakt met dit recept wel meteen 6 stuks. Maak ze de avond van te voren klaar of bak ze op een vrije middag en vries ze in. Een ideale foodprep!

Bij boerenkool denk je natuurlijk meteen aan stamppot. Recepten met boerenkool zijn hot and happening op het wereld wijde web. Naast deze hartige muffins, maak je eenvoudig groentechips van boerenkool. Een salade met rauwe boerenkool of gewoon een handje door je omelet kan natuurlijk ook. En wat denk je van een lekkere soep met boerenkool? Boerenkool voeg je ook eenvoudig toe aan je roerbakschotel. Niet mokken, lekker wokken kan dus met boerenkool ook prima!

Krulkool is cool

Deze wintergroente hoort wat mij betreft in het rijtje met Hollandse superfoods. Maar wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan dit bladgewas?

  • Hollandse boerenkool is makkelijk te telen en ook nog eens duurzaam. Deze groente heeft geen warme kas nodig. Zo is boerenkool bij uitstek een groente om zelf te kweken in je moestuin.
  • Boerenkool is lekker en veelzijdig. Had ik al gezegd dat je zelfs een handje boerenkool aan je smoothie kunt toevoegen?
  • Boerenkool is groente en groente is gezond! Daarnaast staat boerenkool bekend als ‘voedingsstoffenbommetje’. Zo bevat een flinke hand boerenkool wel 134% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Daarnaast is boerenkool rijk aan ijzer, calcium en vitamine K.

Dit recept komt uit het inspirerende boek Hallo Paleo 2 van Willeke Linneman. 

 

Hartige boerenkool muffins

Wat heb je nodig?

voor 6 boerenkool muffins

4 eieren
3 eetlepels boekweitmeel
grote hand gesneden boerenkool
halve ui
kleine wortel
100 gram gehakt
peper en zout

papieren muffinvormpjes

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Rul het gehakt en voeg hier de fijngesneden groenten en wat peper en zout aan toe.
  3. Klop de eieren op en voeg hier het boekweitmeel aan toe.
  4. Doe de groenten in de muffinvormpjes en giet hier het eiermengsel overheen.
  5. Bak ze in 20 minuten gaar.

Tip! De boerenkool in dit recept kun je ook vervangen door spinazie of andijvie.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete recept met boerenkool? Ga jij voor Hollandse stamppot of voor een exotische roerbakschotel met boerenkool?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *