Zo maak je de brownietaart van Albert Heijn!


Zo maak je de brownietaart van Albert Heijn!

Ieder jaar kijk ik weer uit naar de kerst editie van Allerhande. Het is zo fijn om hier ideetjes uit op te doen en al je boodschappen in 1 supermarkt te kunnen doen. Vorig jaar hebben we het helemaal slim gedaan door onze boodschappen te bestellen en op te halen bij het Pick Up Point hier in Zaltbommel. De tip van de dag is wel om dit op tijd te doen, want vol is vol. En dan ‘moet’ je dus alsnog een hele drukke supermarkt in. Je begrijpt, dat ga ik manlief niet aandoen.

Naast alle lekkere gerechten die in het magazine staan, vind je de showstopper al op de cover. Dit jaar is dat een heerlijke brownietaart met mascarpone. Een toetje van chocolade is tenslotte altijd een goed idee! Kindertjes blij, schoonmoeder blij, manlief blij, vriendinnen blij en jij blij. Want deze brownietaart maak je in een handomdraai klaar en kun je naar eigen smaak aanpassen. Zo laat je de kinderen hun eigen taart versieren met kerstkransjes en popcorn. Of ga helemaal voor sjiek en maak rozen van eiwitschuim. Zo maak je de brownietaart van Albert Heijn!

Nieuwsgierig naar mijn middag bij Allerhande? Hier vind je een leuk filmpje!

Zo maak je de brownietaart van Albert Heijn!

Je kunt de taart tot en met stap 3 al twee dagen van te voren maken. Bewaar je brownies afgedekt buiten de koelkast. Op de dag zelf hoef je alleen nog maar de vulling en de topping te maken. Easy peasy!

Wat heb je nodig?

voor de brownietaart

225 gr roomboter + extra om in te vetten
200 gr pure chocolade in stukjes (72%)
4 eieren
250 gr donkere basterdsuiker
150 gr kristalsuiker
270 gr patentbloem*
40 gr cacaopoeder
500 gr mascarpone (zachte roomkaas)
snuf zout

voor de topping

100 gr chocoladeglazuur
500 gr aardbeien
150 gr frambozen

2 hoge springvormen (18 cm)
bakpapier
mixer of keukenmachine
oven

*Ik gebruik in mijn recept glutenvrije boekweitmeel

Wil je liever geen basterdsuiker of witte suiker gebruiken? Vervang deze dan door kokosbloesemsuiker met eventueel een deel honing. 

Zo maak je de brownietaart van Albert Heijn!

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpan samen met de pure chocolade. Zet het vuur uit voordat de boter en de chocolade helemaal gesmolten zijn. De restwarmte zorgt ervoor dat alles goed smelt. Roer nog wel even door.
  2. Mix de eieren met de suiker en een snuf zout met een mixer (of keukenmachine) tot een luchtige, lichtbruine massa. Zeef de bloem (of het boekweitmeel) en de cacaopoeder erboven en spatel goed door elkaar. Spatel ook het chocolademengsel erdoor.
  3. Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en vet de randen in met roomboter. Verdeel het beslag over 2 vormen en bak de chocoladetaart in 35 minuten in het midden van de oven. Laat de brownietaarten na het bakken zeker 3 uur afkoelen. Haal ze pas uit de vorm als de taart goed is afgekoeld!
  4. Neem de brownies uit de vorm en leg er 1 op een platte schaal. Doe de ring van de springvorm er weer omheen. Schep de mascarpone op de brownie en strijk glad met een spatel. Leg de andere brownie er omgekeerd bovenop. Met de vlakke kant naar boven dus. Duw licht aan.
  5. Verwijder de ring van de springvorm. Smelt het chocoladeglazuur (of gebruik gewone chocolade) en schenk over de taart. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en leg ze samen met de frambozen op de taart.

Tip! Breng de mascarpone op smaak met koffie(poeder) of gepureerd fruit. Je kunt natuurlijk ook variëren met de topping: karamelpopcorn, chocoladekrullen of ander fruit kan ook.

Merry Christmas!

Smaken verschillen natuurlijk. Daarom daag ik jullie uit om deze kerst jouw eigen variant op deze taart te maken. Versier hem bijvoorbeeld met een berg schuimpjes of maak rozen van eiwitschuim. Deel jij jouw foto op Instagram of Facebook met #allerhandekerstcover dan maak je bovendien kans op een workshop bonbons maken samen met een vriend(in).

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *