Romige chiapudding met mango


Chiapudding met mango

Dit zomerse ontbijtje valt absoluut in de categorie handig en lekker. Ik ben een groot fan van foodprepping en deze pudding maak je een avond van te voren klaar. Een win-win situatie dus! Chia zaadjes hebben de eigenschap om een soort ‘jelly’ te worden als ze met vocht in aanraking komen. En wanneer je chia combineert met (plantaardige) melk wordt het een heerlijke, romige pudding. Het is wel belangrijk dat je dit een avond van te voren maakt zodat de chiazaden het vocht goed kunnen opnemen en gaan opzwellen. Even mengen, roeren, nachtje in de koelkast en klaar is je powerontbijtje. Let’s make some chiapudding met mango! En ga je voor de vegan variant? Dan vervang je de honing easy peasy door een vegan zoetmiddel zoals ahornsiroop.

Naast een heerlijke pudding kun je met chia zaadjes ook heel goed jam maken.
Het recept voor chia jam vind je hier.

Chiapudding met mango

Superfood of niet. Chiazaadjes zijn naar mijn idee een waardevolle aanvulling voor iemand die gevarieerd wil eten. Let wel op! Chia zaadjes hebben een bloeddruk verlagende werking. Slik je bloeddrukverlagende of bloedverdunnende medicijnen? Overleg dan eerst even met je arts.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

1 perzik
500 ml plantaardige melk
5 el chiazaad
3 el honing of ahornsiroop
2 el kokosrasp
2 mango’s
kokosrasp voor garnering

blender

Zo ga je te werk

  1. Doe de melk samen met de perzik in de blender. Blend away!
  2. Meng vervolgens het chiazaad, 2 eetlepels honing (of ahornsiroop) en de kokosrasp door dit mengsel.
  3. Zet je chiapudding in de koelkast. Na een half uurtje roer je het nog een keer door.
  4. De volgende ochtend kun je de pudding verdelen over de schaaltjes.
  5. Dit is je eerste laag. Hierna pureer je de mango’s (lukt prima in een blender) en verdeel je dit over de schaaltjes. Dit is je tweede laag.
  6. Strooi tot slot wat kokosrasp over je chiapudding.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’

Dit recept komt uit het kookboek Gezond aan tafel van Nanneke Schreurs. Ik heb Nanneke leren kennen tijdens de opleiding voor orthomoleculair kPNI therapeut. In haar natuurgeneeskundige praktijk Optimal Health geeft zij voedings- en leefstijladvies.

Meer weten? Check de review die ik schreef over Gezond aan Tafel.


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *