Glutenvrije chocolade mug cake met havermout


Glutenvrije chocolade mug cake met havermout

Cake uit een kopje! Ik blijf het geniaal vinden hoor. Maar vooral ook erg lekker. Deze keer maakte ik een glutenvrije variant met chocolade. Want jullie weten: I believe in chocolate for breakfast! Je kunt het beslag trouwens ook al de avond van te voren klaarmaken. Zo heb je helemaal een supersnel ontbijtje de volgende dag. Heb je mooi wat meer tijd om van deze chocolade mug cake te genieten. Enjoy!

Heb je dit recept al gespot? Cake uit een kopje met banaan!

Glutenvrije chocolade mug cake

Wat heb je nodig?

voor 1 chocolade mug cake

3 el havermout
1 el cacaopoeder
1 ei
1 el plantaardige melk (amandelmelk, havermelk, …)
1 banaan
1 el kaneel
snufje zout
kokosolie
geschaafde amandelen

oven
grote mok

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop het ei met de melk los in een mengkom.
  3. Prak de banaan en roer dit door het eimengsel.
  4. Maal de havermout tot meel in je blender of keukenmachine. Hoeft niet, mag wel!
  5. Voeg nu de havermout (of havermeel), de kaneel, het cacaopoeder en een snuf zout toe en roer alles goed door elkaar tot cakebeslag.
  6. Ben je een zoetekauw? Dan kun je nog wat ahornsiroop of honing toevoegen.
  7. Gebruik de kokosolie om je kopje in te vetten.
  8. Giet het cakebeslag in je kopje en bak je chocolade mug cake in zo’n 30 minuten gaar.
  9. Strooi nog wat gehakte amandelen over je ontbijt cakeje.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze chocolade mug cake te maken? Laat je geniet momentje zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *