Chocolade popcorn maken


Chocolade popcorn maken

Het poppende geluidje van de maïs (corn) in de pan: popcorn! Om zelf popcorn te maken gebruik je gedroogde suikermaïs. Deze pofmaïs kun je tegenwoordig in bijna iedere supermarkt wel te vinden. Popcorn is zo’n typische late night snack. We kennen allemaal de magnetronzakjes met popcorn wel. Taaie popcorn die te zout of te zoet is. Maar wist je dat je heel makkelijk zelf verse popcorn kunt maken? Op deze manier kun je ook nog eens zelf je smaak kiezen! Wat denk je van chocolade popcorn maken?

Meer een pindakaas fan? Dan is deze peanut butter popcorn iets voor jou!

Chocolade popcorn maken

Met een half kopje pofmaïs maak je al snel 3-4 kopjes popcorn. In onderstaand recept gebruik ik een dus een half kopje maïs. Dit staat gelijk aan 75 gram pofmais. Bovendien zet de mais in volume zo’n 7-8 keer uit. Meer gebruiken in een keer zou gewoonweg niet in de pan passen.

Wat heb je nodig?

1 el kokosolie*
een half kopje (biologische*) pofmaïs
100 gr pure, fijngehakte chocolade
snufje zeezout

*Bak de popcorn in goede vetten zoals kokosolie. Kokosolie kun je langdurig en hoog verhitten zonder dat het ranzig wordt. Aangezien mais pas gaat poffen bij een temperatuur van 200 graden is deze olie zeker aan te raden.

*Door te kiezen voor biologische pofmaïs weet je zeker dat de mais GMO vrij is.

hapjespan met deksel

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de kokosolie in de pan en giet de pofmaïs erbij. Schud snel even om, zodat de hele maïskorrel met olie bedekt wordt en doe de deksel op de pan.
  2. Hak ondertussen de chocolade fijn.
  3. Wacht het allerlaatste ‘popje’ niet af. Maar zet het vuur uit zodra er een aantal seconden tussen de het poppen van de popcorn zit. Wacht je te lang? Dan verbrand de popcorn. En dat zou zonde zijn!
  4. Giet de popcorn over in een schaal en strooi meteen de chocolade over de popcorn. Schep de chocolade goed door de nog warme popcorn, zodat deze omhuld worden in een laagje chocolade.
  5. Strooi er nog een beetje zout over.

Psst… Er staat ook een spicy popcorn variant online. Ook lekker!

Enjoy!

Wat is jouw favoriete late night snack? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *