Chocolate peanut butter cheesecake


Chocolate peanut butter cheesecake

Na de raw cheesecake met frambozen kon de grote vraag niet uitblijven. In het kader van u vraagt, wij draaien fabriceerde ik afgelopen week een heerlijke Nut So Cheesecake met chocolade in elkaar. Met pindakaas, dat dan weer wel. Ik ben namelijk een ware peanut butter lover. En nu ik geen bammetjes met pindakaas en hagelslag (jeugdzonde) meer eet, moest ik wat creatiever worden. Deze cheesecake heeft een bodem van dadels en amandelen en vulling is gemaakt van onder andere cashewnoten, banaan, honing en cacaopoeder. En de topping? Pindakaas natuurlijk! Wist je trouwens dat pindakaas na de oorlog in voedselpakketten is overgewaaid vanuit Amerika? Bij deze: de chocolate peanut butter cheesecake!

There’s nothing peanut butter and a spoon can’t fix.

Chocolate peanut butter cheesecake

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

100 gram dadels
100 gram amandelen
snuf zout
2-3 el kokosolie

Voor de vulling

2 bananen
250 gram cashewnoten
100 gram dadels
75 ml honing
75 ml kokosolie
1 tl vanillepoeder
2-3 el cacaopoeder

Voor de topping

50 gram pure chocolade
2-3 el pindakaas*

*Je kunt de pindakaas ook vervangen door homemade notenpasta.

Springvorm van 20cm

Chocolate peanut butter cheesecake

 

Hoe ga je te werk?

de bodem maak je zo

  1. Een goede keukenmachine is hier het halve werk. Ik heb afgelopen mijn keukenmachine een upgrade gegeven. Mijn vorige exemplaar “stuiterde” regelmatig het aanrecht over inclusief de bijbehorende stuitergeluiden. Inmiddels is mijn Magimix keukenmachine niet meer weg te denken uit mijn keuken. Wat een fijn ding!
  2. Mix de ingrediënten voor de bodem goed fijn in je keukenmachine.
  3. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier. De uitstekende randen knip je er gewoon af.
  4. Verspreid het mengsel over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de vriezer terwijl je de vulling gaat maken.

de vulling maak je zo

  1. Mix alle ingrediënten voor de vulling met elkaar, behalve de cacao. We willen straks een vulling van twee kleuren, dus laat de cacaopoeder er nog even uit.
  2. Verdeel dit mengsel in twee gelijke hoeveelheden.
  3. Mix de cacaopoeder nog even goed. Je hebt nu een vanillemengsel en een chocolademengsel.
  4. Verdeel deze over de bodem en laat ze in elkaar overlopen.
  5. Zet je taart een minimaal twee uur in de vriezer.

de finishing touch!

  1. De chocolade en de pindakaas kun je beide au bain marie smelten en over je taart verdelen.
  2. Zet je taart hierna nog even in de vriezer. Bewaar de taart in de vriezer.

 

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *