De lekkerste healthy gado gado


De lekkerste healthy gado gado

Eat your veggies! Gado gade (gaddo gaddo) is een vegetarisch Indonesisch gerecht. Ik at dit gerecht aan de lopende band tijdens onze vakantie in Bali. Wel even raar, gado gado wordt namelijk vaak lauw geserveerd. In Bali wordt gado gado gemaakt met gestoomde en geblancheerde groenten, zoals sperziebonen, broccoli, bloemkool, taugé en peultjes. Maar ook rauwe groenten, zoals komkommer, wortel en radijsjes doen het prima in dit gerecht. Je kiest gewoon je eigen favoriete veggies. Hierbij de lekkerste healthy gado gado met homemade pindasaus!

Hardgekookt eitje erbij, gebakken tempeh of tofu, bestrooien met gebakken uitjes en last but not least; een heerlijke homemade pindasaus. Soms wordt er nog witte rijst bij geserveerd. Wanneer je besluit er wat kroepoek bij te eten is dit gerecht natuurlijk niet langer vegetarisch te noemen.

De lekkerste healthy gado gado

Ik maak meestal een extra portie, zodat ik de volgende dag een nog snellere lunch op tafel zet. Want ook koud is gado gado heerlijk. Foodpreppen maar!

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

Reken per persoon op ongeveer 200 gram groenten. Gado gado maken is niet ingewikkeld. Je bent alleen even wat tijd kwijt met het blancheren en stomen van de groenten. En de pindasaus natuurlijk, want die maak je gewoon lekker zelf.

De lekkerste healthy gado gado

Ik gebruik voor dit recept mijn stoomkoker van Magimix. Ideaal! In plaats van verschillende pannen, gaat de groenten samen in de stoomkoker. De groente die als eerste klaar is, haal je er tussendoor simpelweg vast uit.

De lekkerste healthy gado gado

4 hardgekookte eieren
een klein bakje taugé van 125 gram
200 gr broccoliroosjes
200 gr geraspte of julienne gesneden wortel
200 gr sperziebonen
200 gr peultjes
een halve komkommer in plakjes
10 radijsjes
gebakken uitjes
300 gr tempeh (of tofu)
sesamolie (om in te bakken)

optioneel: 75 gram rijst per persoon

Zo ga je te werk

  1. Was de groenten en snijdt ze in hapklare bites. Dat eet straks wel zo fijn.
  2. Stoom de sperziebonen, de peultjes en de broccoli beetgaar.
  3. De tauge kun je even kort roerbakken of in een minuutje beetgaar stomen.
  4. Kook de eieren 6 minuten.
  5. Snijd de komkommer, wortel en radijsjes.
  6. Snijd de tempeh in plakjes en bak de tempeh tot deze goudbruin is. Voeg eventueel aan het eind wat ketjap manis toe voor een zoete smaak.
  7. Je kunt de groenten door elkaar mengen, maar ook mooi verdelen over je bord.
  8. Maak nu de pindasaus. Het recept vind je hier.
  9. Leg de gebakken tempeh over de gado gado.
  10. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Leg deze ook over de gado gado.
  11. Als de pindasaus klaar is, giet je deze over de gado gado.
  12. Tot slot bestrooi je jouw vegetarische en healthy gado gado met gebakken uitjes.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete Indonesische recept? Laat het ons weten in de comments!


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *