Vegan bami met kipstuckjes en wokgroenten


Vegan bami met kipstuckjes en wokgroenten

Vroeger was alles beter gaat bij dit recept voor vegan bami niet op. Toen ik opgroeide kwam net de beruchte pakjes-en-zakjes-mentaliteit om de hoek kijken. Wat resulteerde in macaroni (met smac worst!) uit een pakje, soep uit een pakje en nasi en bami uit een pakje. Vreetvoedsel noem ik dat nu weleens voor de grap, want je begrijpt: met 4 hongerige kids en 2 werkende ouders was koken met pakjes en zakjes natuurlijk een luxe. Simpel, snel klaar en voor die tijd ook een welkome afwisseling van de standaard groente, vlees en aardappelen maaltijd.

Inmiddels kook ik het liefst vers en zonder pakjes en zakjes. En laat dit nu helemaal niet zo moeilijk en tijdrovend zijn. Deze vegan bami bijvoorbeeld, die zet je dus binnen een half uurtje op tafel. And nice to know: ik scoorde bij Albert Heijn ook vegan kroepoek op basis van quinoa en sesam. Enjoy!

Helemaal into vegan? Dan zijn deze vegan brownies een aanrader!

vegan bami

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen vegan bami

Voor de bami

300 gr mienestjes (check voor de zekerheid even of er ei in verwerkt is)
400 gr Oosterse wokgroenten (prei, witte kool, uien, taugé, tomaat)
vegetarische kipstuckjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2-3 el sesamolie
2 el ketjap manis
1 theelepel sambal oelek (of rode peper)
Bami kruidenmix: 1 tl komijnzaadpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl laos, 1 tl gemberpoeder)

Voor de garnering

2 el sesamzaad
3 el seroendeng
verse koriander

On the side

vegan kroepoek
plakjes komkommer

Koekenpan
Wok

vegan bami

Zo ga je te werk

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de bamikruiden.
  3. Koekenpan: Ui fruiten, sambal toevoegen, knoflook toevoegen, even bakken.
  4. Vega kipstuckjes toevoegen.
  5. Wok: in sesamolie, groenten ook een minuut of 10 wokken.
  6. Voeg de bami, kipstuckjes en ketjap bij de groente. Meng goed en roerbak nog paar minuten.
  7. Voeg naar smaak bamikruiden en eventueel nog wat peper en zout toe.
  8. Lekker met verse koriander, seroendeng en sesamzaad.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan bami te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *