Matar paneer: vegetarische Indiase curry met paneer


Matar paneer: vegetarische Indiase curry met paneer

Matar paneer (ook wel mutter paneer genoemd) is een vegetarische Indiase curry met doperwtjes, blokjes paneer in een romige curry van tomaten die je op smaak brengt met onder andere garam masala. Paneer is trouwens een kaassoort die in veel Indiase gerechten wordt gebruikt. De naam paneer komt van het Perziche woord panir, wat kaas betekent. Just so you know!

Wist je dit over paneer?

  • Paneer heeft een stevige structuur en heeft nog het meeste weg van halloumi. En je raadt het al: paneer kun je dus lekker opbakken zonder dat de kaas smelt.
  • Paneer wordt gemaakt zonder dierlijk stremsel. In plaats daarvan wordt citroensap gebruikt en hierdoor is het dus vegetarische kaas.
  • Paneer neemt smaken en kruiden goed op en is dus perfect om te verwerken in curry’s zoals deze deze matar paneer.
  • Om paneer zelf te maken heb je slechts 3 ingrediënten nodig: volle melk, citroensap en een snuf zout.

Zelf Indiase paneer maken doe je zo!

vegetarische Indiase curry

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen vegetarische Indiase curry

300 gr rijst
400 gr paneer, in blokjes
250 gr tomaatjes
150 ml water
150 gr (diepvries)doperwtjes
1 blik gepelde tomaten
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
3 cm verse gember, geschild en geraspt
3 tl garam masala
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
halve tl chilipoeder
peper en zout naar smaak
5 el olijfolie of ghee

Wok of hapjespan

Zelf garam masala maken doe je zo!

vegetarische Indiase curry

Zo ga je te werk

  1. Verhit de olie in de pan en bak de blokjes paneer rondom goudbruin.
  2. Schep de paneer op een bord bedekt met keukenpapier en zet even apart.
  3. Voeg eventueel nog wat olie toe en fruit de ui glazig.
  4. Voeg vervolgens de knoflook, de gember en de specerijen toe en bak deze nog een minuutje mee.
  5. Nu kun je de tomaten uit blik, de tomaatjes en het water toevoegen.
  6. Breng zachtjes aan de kook en laat dit 10 minuutjes sudderen.
  7. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Roer nu voorzichtig de doperwtjes en de paneer door de saus en laat dit nog 5-10 minuten sudderen.
  9. Breng de matar paneer eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
  10. Serveer met rijst on the side!

Ook lekker: Saag paneer! Oftewel: vegetarische Indiase curry met spinazie

Enjoy!

Duik jij de keuken in om dit recept voor vegetarische Indiase curry te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *