Vegetarische lenterisotto met Hollandse asperges


Vegetarische lenterisotto met Hollandse asperges

Er is wat mij betreft niets gezelligers dan samen genieten van een heerlijke maaltijd! Volgens de Dikke van Dale betekent gezellig ‘een huiselijk gevoel gevend’ en laat dit nu precies de spijker op de kop slaan. Wist je trouwens dat het woord ‘gezellig’ niet te vertalen is in andere talen? Het hoort dus echt bij de Nederlandse cultuur. Net als de Hollandse asperges van Lidl in deze vegetarische lenterisotto.

Vegetarische lenterisotto

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

300 gr risottorijst
1 l groentebouillon
100 ml droge witte wijn
350 gr groene (of witte) asperges
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 el olijfolie
sap en rasp van een halve biologische citroen
2 el biologische, ongezouten roomboter
50 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
verse biologische munt
zout en peper naar smaak

Hapjespan met dikke bodem

Vegetarische lenterisotto

Zo ga je te werk

  1. Maak de bouillon klaar en zet deze even apart.
  2. Verhit de olijfolie en de helft van de roomboter in een pan met een dikke bodem.
  3. Fruit de ui tot deze glazig is en voeg de knoflook toe.
  4. Bak de knoflook een paar minuutjes mee.
  5. Giet de witte wijn erbij en laat deze 2 minuten meekoken.
  6. Voeg nu de risotto toe en bak dit al roerend een minuutje mee tot de rijst glazig van kleur is.
  7. Giet er een flinke scheut bouillon bij en blijf roeren tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en de risottorijst een lekkere bite heeft.
  8. Herhaal dit trucje tot de bouillon op is. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.
  9. Snijd het onderste harde deel van de asperges af (zo’n 2-3 cm) en snijd ze vervolgens in stukjes van 3 centimeter. Let op: laat de kopjes intact.
  10. Wok de asperges nu 5 minuutjes op hoog vuur. Breng de groene asperges op smaak met wat peper en zout.
  11. Roer de overgebleven roomboter samen met de geraspte kaas en de fijngehakte munt door de risotto.
  12. Breng de risotto op smaak met wat peper, zout en citroensap en rasp.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegetarische lenterisotto met Hollandse asperges te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Lidl. Lees hier mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *