Dutch baby met frambozen compote en kokosslagroom


Dutch baby met frambozen compote en kokosslagroom

Dol ben ik op pannenkoeken! Dat heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat sinds ik glutenvrij eet ook nauwelijks meer brood eet. Pannenkoeken zijn snel en simpel om te maken, ook de glutenvrije varianten. Deze Dutch baby vind je in Nederland niet op de menukaart, het is namelijk een typisch Amerikaans recept. Overigens wijkt dit recept niet heel veel af van onze traditionele Hollandse pannenkoek, de enige toevoeging is bakpoeder. En laat dat nou meteen de truc zijn om deze Dutch baby luchtig en fluffy te krijgen.

Deze variant is gemaakt van glutenvrije bloem en daarom iets minder fluffy. Daarnaast gebruik ik plantaardige melk en om het helemaal af te maken fabriceerde ik heerlijke frambozen compote en kokosslagroom. En ik kan je vertellen: dit is genieten hoor!

Ook fan van pannenkoeken? Dan vind je deze glutenvrije American blueberry pancakes vast ook lekker!

Dutch baby met frambozen compote en kokosslagroom

Met dit recept had ik een mooi excuus om weer eens een bezoekje te brengen aan onze plaatselijke Zaltbommelse kookwinkel. Een ovenvaste gietijzeren koekenpan stond al langer op mijn lijstje en als een blij ei dook ik samen met mijn nieuwe pan de keuken in!

Wat heb je nodig?

Voor de Dutch baby

2 biologische eieren
125 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
60 gr (glutenvrije) bloem
1 el honing of ahornsiroop
1 tl bakpoeder
een snufje kaneel
een snufje zout
een flinke eetlepel kokosolie

Voor de frambozen compote

125 gr frambozen
een scheutje vers citroensap
2 el honing
water (genoeg voor een klein laagje)
agar agar (vegetarisch bindmiddel)

Voor de kokosslagroom

een blikje bio kokosmelk van 400 ml
1 el ahornsiroop
1/2 tl vanillepoeder
snufje zeezout

Ovenschaal, maar liever nog een ovenvaste gietijzeren koekenpan.

Dutch baby met frambozen compote en kokosslagroom

Zo ga je te werk

  1. Wil je jouw Dutch baby eten met kokosslagroom erbij? Zet dan de avond van te voren een blikje kokosmelk in de koelkast (of zorg dat je dit standaard in de koelkast bewaard).
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden met de koekenpan (of ovenschaal) er al in.
  3. Het beslag maken is zo gepiept. Breek de eieren en meng ze samen met de havermelk, de honing, de bloem, het bakpoeder, een snuf kaneel en zout tot een glad mengsel.
  4. Haal de voorverwarmde pan uit de oven.
  5. Vet de hele pan goed in met kokosolie, dit gaat het beste met een kwastje.
  6. Giet vervolgens het beslag in de pan en zet deze weer terug in de oven.
  7. Jouw Dutch baby heeft nu nog zo’n 12-15 minuten nodig om gaar te worden.
  8. Ondertussen kun je aan de slag met de frambozen compote.
  9. Laat de frambozen met de honing en het citroensap ongeveer 10 minuten koken in een laagje water. Gebruik eventueel een bindmiddel zoals agar agar om de compote wat in te dikken.
  10. Door met de kokosslagroom! Schep de witte, harde room die aan de oppervlakte ligt uit het blikje.
  11. Mix de ingredienten voor de kokosslagroom tot een zachte en romige slagroom. Ik deed dit met een garde. Maar met een mixer of ouderwetse slagroomklopper lukt dit ook prima.
  12. Haal de Dutch baby uit de oven wanneer de randen mooi bruin zijn en het midden lekker fluffy.
  13. Serveer met de frambozen compote en de kokosslagroom.

Ook een aanrader: glutenvrije poffertjes van boekweitmeel!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


1 reactie

  • Simone schreef:

    Oe lekker! Ik heb een Dutch baby al zo lang op mijn ‘to-do’ lijstje staan maar tot nu toe is het er nog niet echt van gekomen om het ook daadwerkelijk te maken. Toch maar eens doen. Enne… vooral die kokosslagroom wil ik graag uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *