Gebakken bloemkoolrijst met kimchi


Gebakken bloemkoolrijst met kimchi

Dit heerlijke en ook nog eens koolhydraatarme recept komt uit het nieuwste boek van Gwyneth Paltrow. In (H) eerlijk makkelijk vind je (zoals de titel al doet vermoeden) heerlijke en makkelijke recepten. Dit recept voor gebakken bloemkoolrijst met kimchi is geschikt voor vegans, is glutenvrij en maak je in een handomdraai klaar.

De review lees je hier

Gebakken bloemkoolrijst met kimchi

Dit recept voor gebakken bloemkoolrijst met kimchi is geschikt voor vegans, is glutenvrij en maak je in een handomdraai klaar.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen 

1 kleine bloemkool
2 el saffloerolie
2 tl geroosterde sesamolie
1 klein bosje palmkool, nerven verwijderd en blad in reepjes gesneden
2 lente-uien, in dunne ringen
75 g kimchi, in stukjes
klein bosje gehakte verse koriander
3 el tamari

Zo ga je te werk

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze in de keukenmachine zo fijn als rijst.
  2. Verhit de saffloer- en sesamolie in een grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak daarin de palm- en bloemkool tot de palmkool is geslonken en de bloemkool begint te verkleuren (3-5 minuten).
  3. Meng de lente-uien, kimchi, koriander en tamari erdoor.
  4. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer het gerecht.

Enjoy!

Liefs Hanneke

Wat is jouw favoriete recept met bloemkoolrijst? 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *