Geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven


Geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven

Bloemkool is cool! Na flink wat experimenteren met deze Nederlandse groente ben ik inmiddels fan. Overigens is voldoende groente eten voor veel mensen nog een dingetje. In het kader van eat your veggies deel ik vandaag het recept voor geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven. Weer eens wat anders dan de traditionele gekookte bloemkool met kaassaus. Verandering van spijs doet eten tenslotte!

Wist je dit over bloemkool?

  • Er bestaan ook oranje en paarse bloemkolen, maar deze zijn in Nederland nauwelijks verkrijgbaar.
  • Een bloemkool moet mooi wit en knapperig zijn, dan weet je zeker dat je een verse te pakken hebt.
  • Koop een bloemkool altijd met het blad er nog aan.
  • De stronk van een bloemkool is eetbaar. Schil hem wel even, want de schil is nogal taai.
  • Een bloemkool kun je koken, stomen, roosteren en glaceren.
  • Je bloemkool is gaar wanneer hij net zacht genoeg is om er met een mes makkelijk in te steken.
  • Geen bloemkool in huis? Dan kun je de bloemkool in het recept gewoon vervangen door broccoli.
  • Je kunt een bloemkool ook in zijn geheel roosteren!

Hele geroosterde bloemkool uit de oven

Geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven

Wat heb je nodig?

een (biologische) bloemkool
1 tl komijnpoeder
1 teentje uitgeperste knoflook
peper en zout
2 el ghee of olijfolie
optioneel: partjes citroen

oven
bakplaat
bakpapier

Zo ga je te werk

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Kook of stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten voor.
  4. Smelt de ghee au bain marie en roer de komijnpoeder en uitgeperste knoflook erdoor.
  5. Doe de bloemkoolroosjes samen met de gekruide ghee (of olijfolie) in een mengkom en hussel dit even goed door elkaar.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Verdeel de bloemkoolroosjes op de bakplaat en zet dit voor 20 minuten in de oven.
  8. Schep de bloemkoolroosjes halverwege even om.
  9. Strooi wat zout en peper over de geroosterde bloemkoolroosjes.
  10. Serveer de bloemkoolroosjes met wat partjes citroen.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *