Geroosterde paprikasoep met glutenvrije kaasstengels


Geroosterde paprikasoep met glutenvrije kaasstengels

Deze geroosterde paprikasoep is zo lekker! Ik ben groot fan van homemade soepjes, dus toen de receptenruil voor de maand februari in zicht kwam hoopte ik op een collega blogger met veel soepjes op haar website. Check! Suzanne van Puur Suzanne kan ook een behoorlijk potje kokkerellen, dus een lekkere soep vinden was zo gelukt.

In het originele recept gaan 3 kleuren paprika’s. Ik heb gekozen voor enkel rode paprika’s, hier wordt de soep wat zoeter van. Daarnaast heb ik de paprika’s eerst geroosterd in de oven. Iets meer werk, maar doordat je de paprika’s roostert wordt de smaak van de soep een stuk voller en zoeter. En soep zonder soepstengels kan natuurlijk niet! Daarom fabriceerde ik als extraatje heerlijke glutenvrije soepstengels van onder andere havermout, amandelmeel, sesamzaadjes en lijnzaad.

Geroosterde paprikasoep met glutenvrije kaasstengels

Wat heb je nodig?

receptenruil-grijsvoor ongeveer 1 liter geroosterde paprikasoep

3 rode paprika’s, in 4 stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
een eetlepel tomatenpuree
een pakje gezeefde tomaten
1 l groentebouillon
verse basilicum
peper en zout
scheut olijfolie

oven
bakplaat
bakpapier
diepe hapjespan

Zo ga je te werk

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de rode paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de stukken paprika met de schil naar boven in de braadslede en smeer ze in met wat olijfolie.
  3. Rooster de paprika’s vervolgens zo’n 20-25 minuten in de oven.
  4. Terwijl de paprika’s in de oven zitten kun je aan de slag met het fruiten van de ui en de knoflook. Gebruik hiervoor een diepe hapjespan, want je gaat in deze pan de soep maken.
  5. Voeg aan de gefruite ui een eetlepel tomatenpuree toe en verhit dit nog even kort.
  6. Laat de geroosterde paprika’s afkoelen in een afgedekte kom. Zo kun je na 5-10 minuten de paprika’s heel gemakkelijk ontvellen.
  7. Voeg de paprika’s, de gezeefde tomaten en de groentebouillon toe aan de uien.
  8. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  9. Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
  10. Pureer de soep met een staafmixer of doe net als ik: laat de soep wat afkoelen en giet het in je blender. Mijn Magimix heeft namelijk een ‘soep standje’.
  11. Breng de soep op smaak met wat peper en zout en garneer de soep met wat verse blaadjes basilicum.

Het recept voor de glutenvrije soepstengels vind je hier!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *