Geroosterde wintergroenten uit de oven

De lekkerste glutenvrije kerst recepten

Mirjam Blanken

19 december 2016


Geroosterde wintergroenten uit de oven

Geroosterde wintergroenten uit de oven zijn lekker en veelzijdig. Deze keer maakte ik een variant met de wintergroenten pastinaak, bietjes en wortelen. Dit easy peasy bijgerecht is ideaal wanneer je gasten hebt. Je schuift de groenten de oven in en klaar is Kees!

Heerlijk bij wildgerechten, zoals de hertenbiefstuk of de wildrollade.

Geroosterde wintergroenten uit de oven-1

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Naast pastinaak, gekleurde worteltjes en bietjes kun je ook zoete aardappel, pompoen en rode ui toevoegen.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

4 pastinaken
4 wortelen
4 bietjes
olijfolie
3 takjes tijm
1 blaadje laurier
2 tl komijnpoeder
2 tl gemberpoeder
3 el honing
peper en zout

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Snijd de pastinaken en wortelen in reepjes. De bietjes snijd je in partjes.
  3. Doe dit in een ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en de kruiden en sprenkel de olijfolie erover.
  4. Rooster de groenten zo’n 25-30 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn.
  5. Giet de honing erover en zet nog 5 minuutjes in de oven.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This