Geroosterde wintergroenten uit de oven


Geroosterde wintergroenten uit de oven

Geroosterde wintergroenten uit de oven zijn lekker en veelzijdig. Deze keer maakte ik een variant met de wintergroenten pastinaak, bietjes en wortelen. Dit easy peasy bijgerecht is ideaal wanneer je gasten hebt. Je schuift de groenten de oven in en klaar is Kees!

Heerlijk bij wildgerechten, zoals de hertenbiefstuk of de wildrollade.

Geroosterde wintergroenten uit de oven-1

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Naast pastinaak, gekleurde worteltjes en bietjes kun je ook zoete aardappel, pompoen en rode ui toevoegen.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

4 pastinaken
4 wortelen
4 bietjes
olijfolie
3 takjes tijm
1 blaadje laurier
2 tl komijnpoeder
2 tl gemberpoeder
3 el honing
peper en zout

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Snijd de pastinaken en wortelen in reepjes. De bietjes snijd je in partjes.
  3. Doe dit in een ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en de kruiden en sprenkel de olijfolie erover.
  4. Rooster de groenten zo’n 25-30 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn.
  5. Giet de honing erover en zet nog 5 minuutjes in de oven.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *