Gevulde avocado met ei


Gevulde avocado met ei

In het kader van snelle en voedzame ontbijtjes en lunches hierbij een van mijn favorieten. Gevulde avocado met ei uit de oven! Nadat ik eerst altijd een omeletje bakte en hier vervolgens avocado bij deed ontdekte ik op het wereld wijde web een veel leukere en, let’s face it, smakelijker uitziend recept: stuffed avocado!

avocado

De perfecte avocado is natuurlijk biologisch. Maar dan nog kun je te maken hebben met gevalletje bruine binnenkant of te hard om meteen op te kunnen eten. Sta je dan in de keuken met je fijne recept.

De oplossing? Check in de supermarkt alvast de rijpheid door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de kleur eronder helder, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. We willen tenslotte een mooie, groene en zachte avocado toch?

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

2 rijpe avocado’s
4 biologische eieren
olijfolie
snuf zout en peper

Gevulde avocado met ei

Wat meer variatie? Deze gevulde avocado’s zijn ook heerlijk met gerookte zalm en dille. Leg dan eerst in iedere avocado een plakje zalm, breek een eitje erover en volg het recept.

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de avocado’s door midden en verwijder de pit. Afhankelijk van de grootte van je kuiltje kun je deze nog wat groter maken. Je wilt natuurlijk wel dat je eitje in de avocado past.
  3. Breek voorzichtig een eitje in ieder avocado en leg ze in een ovenschaal.
  4. Sprenkel op iedere avocado nog wat olijfolie.
  5. Bak de gevulde avocado’s in 15-20 minuten gaar.
  6. Strooi wat zout en peper over je gevulde avocado en geniet van een heerlijke en healthy lunch!

Enjoy!

Heb jij het recept voor aardbeienmousse met avocado al gespot op de website? Ook een aanrader, een gezond toetje!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *