Gevulde eieren met kerrie


Gevulde eieren met kerrie

Deze gevulde eieren met kerrie zijn simpel te maken. Sterker nog: volgens mij waren gevulde eieren een van de eerste dingen die ik als kind leerde maken. Dit jaren ’80 borrelhapje is weer helemaal terug van weggeweest. Tijd om het recept met jullie te delen! Ik eet trouwens alleen nog maar biologische eieren. Wist je bijvoorbeeld dat die zogenaamde scharrelkippen helemaal geen buitenruimte hebben? Vrije uitloop eieren lijken een betere keus, maar schijn bedriegt. Deze kippen kunnen weliswaar naar buiten, maar ook hier worden de snavels (deels) gekapt om het pikken tegen te gaan. Het voer van deze kippen mag antibiotica bevatten. En let’s face it: dit komt toch in jouw gebakken eitje terecht. Biologische legkippen kunnen wel naar buiten, krijgen onder andere geen genetisch gemanipuleerd voer en het kappen van snavels is verboden. En een blije kip betekent een lekker eitje. Biologisch is soms zo logisch wat mij betreft!

Wist je dit over kerrie?

Alle voedingsmiddelen die we eten hebben op één of andere manier invloed op het lichaam. Dit zijn over het algemeen gunstige effecten,  maar er zijn ook voedingsmiddelen die juist een negatief effect hebben op onze gezondheid. Één van de voedingsstoffen die juist goed zijn voor ons lichaam is kurkuma of met andere woorden geelwortel. Deze wortel wordt gebruikt in kerriepoeder en het geeft de mooie gele kleur aan dit specerij.

Hier wil ik meer over lezen!

Gevulde eieren met kerrie

Wat heb je nodig?

voor 12 gevulde eieren

6 biologische eieren
1 tl kerriepoeder
2 el mayonaise
1/2 tl glutenvrije mosterd
peper en zout naar smaak
verse peterselie

slagroomspuit

Gevulde eieren met kerrie-1

Zo ga je te werk

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  2. Giet de eieren af en laat ze even goed schrikken met koud water.
  3. Laat de eieren in de schil afkoelen.
  4. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
  5. Houd het eigeel apart.
  6. Meng het eigeel in een mengkom met het kerriepoeder, de mayonaise en de mosterd.
  7. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  8. Schep het mengsel in de eieren. Of ga net als ik all the way (net als vroeger) en doe het met de slagroomspuit.
  9. Strooi nog wat verse gehakte peterselie over de gevulde eieren.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze gevulde eieren te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *