Gevulde paprika op zijn Italiaans

Gevulde paprika op zijn Italiaans

Mirjam Blanken

14 november 2016


Gevulde paprika op zijn Italiaans

Dit vegetarische recept voor gevulde paprika op zijn Italiaans komt uit het boek De Poepdokter bakt ze bruin van Nienke, beter bekend als De Groene Vrouw. Nienke laat in dit boek met simpele tips en trucs zien hoe je binnen no time een gezonde maaltijd op tafel zet, waar niet alleen jij en je tafelgenoten, maar ook je darmbewoners van smullen. Je leest het goed! Snel, gezond en fijn voor je buik. Wist je dat eieren een stof bevatten die helpen het darmslijmvlies op te bouwen en gezond te houden? En aangezien gevulde paprika al een tijdje op mijn lijstje stond, deel ik vandaag het recept voor gevulde paprika op zijn Italiaans.

Gevulde paprika op zijn Italiaans

Wat heb je nodig?

voor 4 gevulde paprika’s

2 paprika’s in jouw favoriete kleur
Italiaanse groentemix*
Italiaanse kruiden
2-3 eieren
geroosterde pijnboompitjes
geraspte harde kaas
1 teentje knoflook
zout en peper
olijfolie

ovenschaal
wok
koekenpan
oven

*Wil je toch liever zelf snijden? Ik gebruik in dit recept courgette, rode paprika, prei, ui en wortel.

Gevulde paprika op zijn Italiaans

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven vast voor op 175 graden.
  2. Bak de groenten in een paar minuten op in wat olijfolie. Voeg de knoflook, wat peper en zout en Italiaanse kruiden toe.
  3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Zet het vuur zo laag mogelijk. Olie toevoegen is niet nodig, je kunt de pijnboompitjes roosteren in een droge koekenpan.
  4. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes.
  5. Schep de paprika’s voor driekwart vol met de groenten.
  6. Klop 2-3 eieren los in een kom en giet het eimengsel over de groenten heen.
  7. Rasp wat harde kaas en strooi dit over de gevulde paprika’s.
  8. Giet nog wat olijfolie in je ovenschaal. Verdeel de paprika’s over de ovenschaal en bak de gevulde paprika’s in ongeveer 20 minuten gaar. Dat wil zeggen: het ei is gestold, de kaas is gesmolten en je paprika’s zijn niet verbrand.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegetarische gevulde paprika te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

5 Reacties

  1. Tamara

    Wauw, ziet er echt heerlijk uit! En helemaal niet ingewikkeld om te maken in de keuken met de juiste hulpjes. Dit ga ik ook eens proberen, kan niet mislukken haha.

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Wat leuk Tamara! Laat je ons weten wat je van de gevulde paprika vond? En het is inderdaad een kan-niet-mislukken-recept 😉 Liefs Mirjam

      Antwoord
  2. Lloyd

    Het is erg lekker alleen bij ons stolt het ei niet in de oven, wat is de truc? 🙂

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Lloyd,
      Dat is maf! Misschien iets langer in de oven? Wat voor oven heb je?
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  3. Lloyd

    Een combi!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This