Gezonde chocolade bonbons (met sojasaus!)


Gezonde chocolade bonbons (met sojasaus!)

Met sojasaus? Jup! Een snufje zout in een zoet recept is sowieso een goed idee. En let’s face it: chocolade met zeezout is inmiddels ook ingeburgerd. Maar een scheutje sojasaus is helemaal een goed idee! Sojasaus versterkt namelijk de zoete smaak van deze gezonde chocolade bonbons. En wist jij dat de Japanse sojasaus van Kikkoman (volgens een meer dan 300 jaar oud recept) op een natuurlijke manier worden gebrouwen en vrij zijn van kleurstoffen en smaakversterkers? Sterker nog, deze sojasaus wordt gemaakt van slechts 4 ingrediënten: sojabonen (non-GMO), tarwe, water en zout. En ook nog eens met een label ‘Made in Holland’. Want de sojasaus wordt hier in Sappenmeer vervaardigd. Oerhollandse sojasaus volgens een eeuwenoud Japans recept dus!

Gezonde chocolade bonbons

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 10-15 gezonde chocolade bonbons

175 gr Medjoul dadels, zonder pit
50 gr witte amandelen
50 gr hazelnoten
1 el gesmolten kokosolie
1/2 tl vanillepoeder
2 el rauwe cacaopoeder

voor de topping

1 tl sojasaus
2 repen pure chocolade (200 gram)
fijngehakte pompoenpitten

keukenmachine/blender

Nog een fijn recept met sojasaus! Deze vegan pulled pork bowl van jackfruit!

Zo ga je te werk

  1. Maal de amandelen en hazelnoten in de blender of keukenmachine heel fijn.
  2. Voeg de dadels en de gesmolten kokosolie toe. Mix deze ingrediënten tot een gladde pasta.
  3. Voeg tot slot de rauwe cacaopoeder toe en mix nog even goed.
  4. Zet je mengsel een half uurtje in de koelkast, zo kun er straks beter mee werken.
  5. Haal na een half uur je mengsels uit de koelkast en rol er met je handen zo’n 10-15 balletjes van. Houd ongeveer 25 gram per balletje aan.
  6. Smelt de chocolade au bain marie en voeg een theelepel sojasaus toe. Roer even goed door.
  7. Haal iedere bonbon door de gesmolten chocolade. Dit werkt het best met een sateprikker.
  8. Laat iedere bonbon uitlekken en strooi er wat fijngehakte pompoenpitjes over.
  9. Laat vervolgens de chocolade goed uitharden.
  10. Bewaar de chocolade bonbons in de koelkast.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze chocolade bonbons met sojasaus te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit recept heb ik ontwikkeld in samenwerking met Kikkoman. Lees hier mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *