Gezonde popcorn met matcha en chocolade


Gezonde popcorn met matcha en chocolade

Van deze gezonde popcorn krijg je gegarandeerd groene vingers! En als je net als ik ‘per ongeluk’ uitschiet met het raspen van je chocoladereep, dan wordt het helemaal een kliederboel. Geeft niets! Deze popcorn met groene thee poeder is namelijk om je vingers bij af te likken. Tip van de dag: nu matcha steeds populairder wordt speelt de markt hier uiteraard ook op in. Goede matcha is biologisch, komt uit Japan en heeft een fruitige, ietwat grassige smaak. Wanneer jouw groene thee poeder een bittere smaak heeft, dan heb je te maken met een slap aftreksel. Binnenkort verklap ik jullie welk merk mijn favoriet is. So stay tuned!

Ook zo dol op popcorn? Dan is deze pindakaas popcorn ook een aanrader!

Gezonde popcorn met matcha en chocolade

Wat heb je nodig?

een half kopje biologische pofmaïs*
1-2 el kokosolie
1-2 tl matcha
1-2 el kokosbloesemsuiker
100 gr pure, fijngehakte chocolade
zout naar smaak

Hapjespan met deksel

*Met een half kopje pofmaïs maak je al snel 3-4 kopjes popcorn. In dit recept gebruik ik een dus een half kopje maïs. Dit staat gelijk aan 75 gram pofmaïs. Bovendien zet de maïs in volume zo’n 7-8 keer uit. Meer gebruiken in een keer zou gewoonweg niet in mijn pan passen.

Groene smoothie bowl met matcha, avocado en banaan

Gezonde popcorn met matcha en chocolade

Zo ga je te werk

  1. Verwarm 1 el kokosolie in een hapjespan.
  2. Doe de pofmaïs in de hete pan. Schud snel even om, zodat de hele maïskorrel met olie bedekt wordt en doe de deksel weer op de pan.
  3. Hak ondertussen de reep pure chocolade fijn.
  4. De popcorn is klaar wanneer zodra er nog maar een paar seconden tussen de potjes te horen is. Wacht nu niet te lang met het vuur uitzetten, anders verbrand je popcorn.
  5. Giet de popcorn over in een schaal (met deksel) en strooi meteen de chocolade over de popcorn. Schep de chocolade goed door de nog warme popcorn, zodat deze omhuld worden in een laagje chocolade. Als je een deksel hebt is het helemaal simpel: deksel erop en even goed schudden.
  6. Tot slot voeg je de matcha en naar smaak de kokosbloesemsuiker toe.
  7. Nog even goed schudden en klaar is je gezonde popcorn!
  8. Ik heb de popcorn een dag kunnen bewaren in een luchtdichte bak, maar eerlijk is eerlijk: net uit de pan is homemade popcorn toch het allerlekkerst.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *