Glutenvrije broodpudding van oliebollen


Glutenvrije broodpudding van oliebollen

Herkenbaar? De eerste dagen van het nieuwe jaar blijf je zitten met een flinke stapel knetterharde oliebollen. Je kunt ze natuurlijk doneren aan de plaatselijke tennisvereniging. Maar je kunt er ook broodpudding van maken! Eerder maakte ik al wentelteefjes van mijn oliebollen. Maar deze glutenvrije broodpudding van oliebollen is stiekem nog lekkerder. Het vergt wel iets meer geduld. De oliebollen moeten namelijk een uurtje voorweken en vervolgens nog zo’n 45 minuten in de oven. Maar dat is het dubbel en dwars waard!

Glutenvrije broodpudding van oliebollen

Wat heb je nodig?

4-6 oliebollen
2 eieren
250 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
100 gr kokosbloesemsuiker
kokosolie
1 tl vanille-extract (of 1 vanillestokje)
2 tl kaneel
rasp van 1 biologische citroen (of een scheutje citroensap)

Glutenvrije broodpudding van oliebollen

Zo ga je te werk

  1. Snijd de oliebollen in plakjes van 1 cm dikte.
  2. Klop de eieren in je keukenmachine in ongeveer 3 minuten schuimig.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker, het vanille-extract, de kaneel en de citroenrasp toe. Mix dit goed.
  4. Voeg tot slot de melk toe en meng nog een keer goed door.
  5. Vet een ovenschaal in met de kokosolie.
  6. Leg de plakjes oliebol in de ingevette ovenschaal. Leg ze zo dicht mogelijk tegen elkaar.
  7. Giet het eiermengsel over de oliebollen.
  8. Laat dit een uurtje staan, zodat het vocht goed in de oliebollen kan trekken.
  9. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  10. Bak de glutenvrije broodpudding van oliebollen in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  11. Strooi er eventueel nog wat kokosbloesemsuiker over.

Enjoy!

Duiken jullie de keuken in om deze broodpudding van oliebollen te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


1 reactie

  • Nathalie schreef:

    Vanmorgen de wentelteefjes gemaakt, heerlijk met lactose vrije roomkaas en bramen erbij. Nu nog wat oliebollen over, dus vanavond de brood pudding eens proberen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *