Glutenvrije chocolade wafels


Glutenvrije chocolade wafels

Soms is het leven zo simpel! Zoals vanochtend, toen ik mijn wafelijzer maar weer eens tevoorschijn toverde. Het resultaat? Heerlijke glutenvrije chocolade wafels. Ik vind wafels ook echt zo’n zondagochtend ontbijtje. Ik heb (of beter gezegd: ik gun mezelf) dan lekker wat meer tijd om te kokkerellen. En in het kader van foodpreppen heb ik er meteen wat extra gebakken. Hebben we mooi morgenochtend nog een lekker ontbijtje.

En eet je om wat voor reden dan ook geen eieren? Dan kun je deze easy peasy vervangen. Tenminste, als je lijnzaad in huis hebt. Een ei kun je in een recept kun je namelijk vervangen door een mengsel van gebroken lijnzaad en water. Om 1 ei te vervangen gebruik je 1 eetlepel gebroken lijnzaad en dit meng je met 2 eetlepels (kokend) water. Even goed roeren en ongeveer 5 minuutjes laten weken. Lijnzaad bevat zogeheten slijmstoffen en dit kun je goed zien. Jouw plantaardige ei is namelijk een slijmerig papje geworden.

Ontbijten zonder brood? Dat doe je met deze heerlijke ontbijt recepten!

glutenvrije chocolade wafels

Wat heb je nodig?

voor 4 wafels

50 gr boekweitmeel
50 gr havermeel (deze maak je eenvoudig zelf door havermout te malen in je keukenmachine)
1 banaan
1 el cacaopoeder
2 eieren
125 ml plantaardige melk
1 tl bakpoeder

kokosolie om in te bakken

keukenmachine
wafelijzer

Zo ga je te werk

  1. Gebruik je (glutenvrije) havermout? Maal dit dan eerst fijn in je keukenmachine.
  2. Voeg nu de boekweitmeel, de eieren, de banaan en de plantaardige melk toe.
  3. Mix deze ingrediënten in je keukenmachine even goed door elkaar.
  4. Zet ondertussen je wafelijzer vast aan om op te warmen.
  5. Doe nu een snufje zout, een eetlepel cacao en de bakpoeder bij het beslag.
  6. Mix nog even goed en giet het beslag over in een beslagkom waarmee je makkelijk kunt schenken.
  7. Vet het wafelijzer in met kokosolie.
  8.  Giet het beslag vervolgens in je wafelijzer. Let erop dat je het beslag goed verdeelt.
  9. Ik bak mijn havermout wafels in mijn wafelijzer in 3 minuten goudbruin. Dit verschilt natuurlijk per wafelijzer, dus kijk tussendoor even voorzichtig hoe het met je wafels gaat.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *