Glutenvrije chocoladetaart met sinaasappel cashew crème


Glutenvrije chocoladetaart met sinaasappel cashew crème

Happy birthday to me! Vandaag blaas ik 39 kaarsjes uit en deel ik natuurlijk zoals altijd een lekker recept voor een verjaardagstaart. Dit jaar is dat een glutenvrije chocoladetaart met sinaasappel cashew crème geworden. But feel free to make it your own! Ik ben dol op de combinatie van sinaasappel en chocolade, maar in plaats van sinaasappel kun je natuurlijk ook all the way gaan voor chocolade door cacaopoeder of geschaafde chocolade te gebruiken. De cashew crème maak je namelijk easy peasy in je keukenmachine door geweekte cashewnoten te mixen met kokosmelk, dadels en een snuf zout.

Nog even over die bijna 40 kaarsjes op deze chocoladetaart… Ik moet ieder jaar wel weer een beetje aan mijn nieuwe leeftijd wennen. Beetje gekkig, I know. Maar gelukkig komt wijsheid met de jaren en toen ik onderstaande wijze woorden van Victoria Erickson las viel mijn gevoel helemaal op zijn plek.

“I love getting older. My understanding deepens. I can see what connects. I can weave stories of experiences and apply them. I can integrate the lessons. Things simply become more and more fascinating. Beauty reveals itself in thousands of forms.”

Glutenvrije chocoladetaart met sinaasappel cashew creme

Wat heb je nodig?

Voor de glutenvrije chocoladetaart

100 gr amandelmeel
50 gr glutenvrije bloem (of boekweitmeel)
5 el cacaopoeder
5 eieren
75 ml ahornsiroop
2 tl vanille-extract
2 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout

Voor de sinaasappel cashew crème

sap en rasp van een (biologische) sinaasappel
250 gr geweekte rauwe, ongezouten cashewnoten
100 ml kokosmelk (goed schudden!)
4 Medjoul dadels, zonder pit
een snuf zout

Voor de topping

cacaopoeder

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met kokosolie.
  2. Meng eerst de natte ingrediënten met elkaar. Ik heb dat deze keer in de keukenmachine gedaan en deze flink laten draaien zodat ik een luchtig mengsel kreeg.
  3. In een andere mengkom mix je de droge ingrediënten.
  4. Doe deze mengsels bij elkaar en mix ze vervolgens even goed met een garde door elkaar.
  5. Giet het mengsel in de ingevette springvorm,
  6. Bak de chocoladetaart 30 minuten in de oven.
  7. Laat de chocoladetaart afkoelen en verwijder dan de ring van de springvorm.
  8. Laat de taart goed afkoelen en snijd deze vervolgens met horizontaal door midden met een broodmes.

Zo maak je de sinaasappel cashew crème

  1. Week de cashewnoten minimaal 4 uur (overnight is ook een goed idee).
  2. Doe de cashewnoten vervolgens in je keukenmachine (of blender) samen met de ontpitte dadels, de kokosmelk, een snuf zout en de het sap van een biologische sinaasappel. Laat je keukenmachine draaien tot je een glad mengsel hebt.
  3. Mix de sinaasappelrasp hier doorheen.

The finishing touch

  1. Smeer de ene helft van de cashew crème op de bodem van de taart. Laat een klein randje vrij en druk nu voorzichting de bovenkant van de taart hierop.
  2. Smeer de andere helft van de cashew pasta op de bovenkant en strijk glad met een natte spatel of lepel.
  3. Strooi hier nog gezellig wat cacaopoeder overheen. Done!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije chocoladetaart te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *