Glutenvrije clafoutis van rabarber


Glutenvrije clafoutis van rabarber

Van april tot en met juli zijn ze weer volop verkrijgbaar: rabarber! Aangezien ik variatie in het voedingspatroon promoot en van La Place een aantal verse rabarberstelen kreeg kon ik er niet meer omheen…rabarber it is! Nu ben ik hoogstwaarschijnlijk niet de enige persoon op aarde met een rabarbercomplex. De gedachte aan zure, draderige en veelal snotterige compote maakt niet dat ik de keuken in ren om rabarbertaartjes te gaan bakken. Gelukkig blijkt rabarber een veelzijdige groente te zijn. Ik koos deze keer voor een glutenvrije clafoutis van rabarber en abrikoos. En dit bleek een perfecte combinatie van zoete en zure smaken.

Wist je dit over clafoutis?

  • Clafoutis vindt zijn oorsprong in de Franse streek Limousin.  Traditioneel wordt dit Franse dessert gemaakt met kersen.
  • Qua uiterlijk lijkt een clafoutis op een taart, maar schijn bedriegt. Clafoutis heeft nog het meeste weg van een dikke pannenkoek.
  • Eigenlijk is de naam clafoutis in dit recept verkeerd. Zodra er ander fruit in beeld komt wordt dit gerecht flaugnarde genoemd. Slim! Want een clafoutis is te lekker om alleen in het kersenseizoen te maken.

Meer lezen over rabarber? In dit artikel vind je 7 interessante weetjes over rabarber!

Glutenvrije clafoutis van rabarber

Wat heb je nodig?

voor een glutenvrije clafoutis

100 gram witte amandelen (of amandelmeel)
2 stengels rabarber
8 abrikozen
75 gram kokosbloesemsuiker
2 eieren
200 ml kokosmelk
snuf zout
2 tl vanillepoeder of vanille-extract
1 tl kaneel
50 gram glutenvrije bloem
1 el kokosvet

Keukenmachine
Een dichte taartvorm van 22 cm

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet de vorm in met het kokosvet.
  3. Snijd de abrikozen in kleine partjes en de rabarber in dunne plakjes.
  4. Verdeel de abrikozen en de rabarber over de bodem van de ingevette vorm.
  5. Maal de amandelen in je keukenmachine tot meel.
  6. Kluts de eieren en voeg hieraan de kokosbloesemsuiker, het vanillepoeder, een snuf zout en het kaneel toe.
  7. Mix dit goed door elkaar. Vervolgens de glutenvrije bloem toevoegen en de kokosmelk.
  8. Goed mengen tot er een egaal beslag ontstaat. Giet dit beslag in de vorm.
  9. Bak de clafoutis in 40-45 minuten op 175 graden.
  10. Even af laten koelen en genieten, want lauwwarm is dit toetje toch het lekkerst.

Ook lekker met een toef zuivelvrije kokosslagroom!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

 


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *