Glutenvrije crackers met Italiaanse kruiden


Glutenvrije crackers met Italiaanse kruiden

Deze glutenvrije crackers met Italiaanse kruiden op basis van havermout zijn heerlijk. Je vindt ze samen met nog 19 andere havermout recepten in het gratis e-book van Eat.Pure.Love. In dit recept voeg ik italiaanse kruiden toe als smaakmaker. Maar uiteraard kun je hierin naar eigen smaak zelf variatie aanbrengen.

Denk je eraan dat je havermout met het glutenvrij logo koopt? Haver is dan wel een glutenvrij graan, maar door kruisbesmetting kan ‘gewone’ havermout wel degelijk sporen van gluten bevatten.

Glutenvrije crackers met Italiaanse kruiden

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 15 crackers

75 gr havermeel
75 gr havermout
30 gr pompoenpitten
30 gr zonnebloempitten
20 gr sesamzaad
20 gr lijnzaad
snuf zout
1 el Italiaanse kruiden
50 ml olijfolie
100 ml water
1 ei

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle ingrediënten met elkaar. Kluts het ei als eerste. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het mengsel hierop.
  4. Spreid voorzichtig wat uit. Leg er vervolgens plastic folie over en rol het mengsel voorzichtig met een deegroller uit.
  5. Verwijder de plastic folie. ‘Snijd’ (het is meer duwen) met een pizzasnijder het deeg in gelijke stukken.
  6. Bak de crackers in 30 minuten goudbruin en knapperig.
  7. Laat goed afkoelen voor de cracker in stukken breekt.

Heerlijk met homemade hummus of rode bieten hummus!

Enjoy!

Wat is jouw favoriete beleg op een deze crackers? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *