De lekkerste glutenvrije eierkoeken maak je zo!


De lekkerste glutenvrije eierkoeken maak je zo!

Niets leukers dan een middagje de keuken induiken om de ‘healthy’ variant van Nederlandse lekkernijen te maken. Zoonlief sprak vorige week vol weemoed over de tijd dat hij nog eierkoeken mocht eten. Let op het woordje mocht in deze zin. Tijd voor glutenvrije eierkoeken! Inspelend op mijn moedergevoelens besloot ik eens te kijken wat er nu precies in de gemiddelde homemade eierkoek gaat. Uiteraard eieren, maar ook zo’n 100 gram suiker en bloem, een snufje zout, geraspte citroen en wat bakpoeder. Appeltje eierkoek om hier een glutenvrije en ‘suikervrije’ variant van te maken.

In dit recept gebruik ik kokosbloesemsuiker. Suikervrij zijn deze eierkoeken dus niet. Maar lekker zijn ze wel! Overigens kun je zelf experimenteren met de hoeveelheid suiker. Smaken verschillen tenslotte.

Ben je in the mood om te bakken? Deze kokosmakronen zijn lekker en zo klaar!

Glutenvrije eierkoeken

Wat heb je nodig?

2 eieren
100 gram amandelmeel*
75 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet
1 tl citroenschilpoeder (of de geraspte schil van een citroen)
1 tl bakpoeder
snuf zout

* Je kunt ook kiezen voor 75 gram glutenvrij bloem, bijvoorbeeld op basis van mais, gierst, boekweit en rijst.

Glutenvrije eierkoeken

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop de eieren samen met de suiker in je keukenmachine tot een luchtig mengsel. Ik heb mijn keukenmachine zo’n 5 minuten laten draaien.
  3. Mix de citroenschilpoeder met het amandelmeel, het zout en de bakpoeder. Mix dit vervolgens kort met het eimengsel.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag in 6-8 hoopjes over de bakplaat.
  5. Bak de eierkoeken in 10-15 goudbruin. Langer kan eventueel ook, dan krijg je gewoon harde eierkoeken.

N.b. Deze glutenvrije eierkoeken zijn goedgekeurd door zoonlief en dus eetbaar.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


8 reacties

  • Jolanda schreef:

    Hi, leuke site hoor. Kan je bij de eierkoeken de suiker bijv ook vervangen door dadels?
    Ga zo door!

  • Joyce schreef:

    Helaas totaal mislukt bij mij. Plakte aan het bakpapier en bleven gewoon platte koeken. Wellicht iets verkeerd gedaan. Zagen er zo lekker uit…

    • Mirjam Blanken schreef:

      Hi Joyce,
      Dat is balen! Ik denk inderdaad dat je een foutje hebt gemaakt. Het beslag is inderdaad plakkerig, maar moet wel rijzen. Langer het beslag mixen en korter de oven is een optie. Succes!

      • Laura schreef:

        Ik heb geprobeerd amandelmeel te vervangen voor kokosmeel maar het is enorm mislukt, de koeken waren heel droog. Heb je misschien tip zodat het de volgende keer misschien wel lukt?

  • Marieke schreef:

    Ze waren erg lekker! Man, kind en ik hebben ervan gesmuld! Volgende x (volens mijn man is dat vanmiddag) maak ik nog een portie 😉

  • Anita schreef:

    Bij mij hetzelfde als joyce en me zo aan het recept gehouden. Zeker meer dan 5 minuten gemixt en 10 minuten gebakken. Helaas plat…

  • Anita schreef:

    Dacht ga ze toch een tweede keer priberen…zijn ze nu wel gelukt.
    heteluchtoven 175°C
    nu mooi gerezen, maarna 8 minuten beginnen twee in te zakken.
    Rest blijft mooi bol.
    10 minuten eruit en na 30 seconden zakken ook de laatste 4 toch in.
    Ze zijn al aardig bruin dus kunnen ook niet langer..
    Heb je nog een tip?
    Want wil toch echt graag de mooie bolle eierekoeken hebben.

  • Angelica schreef:

    Hallo, toffe site!
    Vraagje: voor hoeveel personen is dit recept???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *