Glutenvrije en vegan crackers a la Kyra’s Kitchen


Glutenvrije en vegan crackers a la Kyra’s Kitchen

Kyra de Vreeze is de vrouw achter de blog Kyra’s Kitchen. Deze bezige bij heeft net een nieuw boek uitgebracht met heerlijke, voedzame en plantaardige recepten. Dit recept voor notencrackers vind je trouwens ook in haar boek, maar mocht ik bij wijze van plantaardig voorproefje alvast met jullie delen. Let’s go nuts met deze glutenvrije en vegan crackers! Wil je nog meer weten over de vrouw achter dit recept? Ik stelde Kyra wat vragen en het interview lees je hier. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Kyra is druk bezig met haar eigen studio om workshops te gaan verzorgen. Zo kun je ook face-to-face inspiratie opdoen op het gebied van health, food, styling en fotografie. Want eerlijk is eerlijk, alleen de foto’s in haar nieuwste boek zijn al om te smullen!

Wat heb je nodig?

Voor een grote pot vol

Droge delen
225 gr rijstmeel
75 gr rijstvlokken
150 gr hazelnoten, fijngehakt
75 gr pompoenpitten
1 tl bakpoeder
1-2 tl zeezout
3 handjes verse tijm, steeltjes verwijders

Natte delen
75 gr rijststroop
50 ml milde olijfolie
100-150 ml water

bakplaat bekleed met bakpapier
oven

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe alle droge delen samen in een kom en meng ze goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens alle natte delen samen in een tweede kom en meng ze door elkaar.
  4. Voeg de droge en natte delen samen en vermeng ze tot er een vochtig deeg ontstaat.
  5. Spreid het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Gebruik een tweede stuk bakpapier om het deeg goed uit te drukken en een rechthoek te maken. Zorg ervoor dat het deeg niet te dik is.
  6. Neem een mes om horizontale en verticale lijnen te maken, zodat de vorm van de crackers al duidelijk is en ze zo makkelijk gebroken kunnen worden.
  7. Besprenkel het deeg eventueel met wat zeezout.
  8. Zet de bakplaat voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Bewaar de crackers in een goed afgesloten pot. Zo blijven ze zeker een paar dagen goed. Serveer met homemade hummus of wortelspread!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *