Glutenvrije havermout koekjes met banaan


Glutenvrije havermout koekjes met banaan

Lekker en kidsproof! Sterker nog: deze glutenvrije havermout koekjes met banaan zijn superleuk om samen met kinderen te maken. Bananen fijnprakken, de rest van de ingrediënten afwegen en toevoegen en vervolgens goed mengen met elkaar. En dan komt het leukste stuk! Balletjes draaien van het deeg en platdrukken tot koekjes. Ik maakte de koekjes met gedroogde abrikozen en banaan. Hierdoor zijn de koekjes heerlijk zoet. Ik voegde nog een eetlepel honing toe, maar dit was eigenlijk meer om het deeg wat plakkeriger te krijgen.

Ben je net als ik een glutenvrij koekiemonster? Dan vind je deze peanut butter cookies vast ook lekker!

Glutenvrije havermout koekjes met banaan

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 12 havermout koekjes

125 gr (glutenvrije) havermout
2 bananen
1 tl vanille-extract
75 gr gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
50 gr kokosrasp
1 el honing
snufje zout

bakplaat
bakpapier

Heb jij het e-book boordevol havermout recepten al? Je kunt hem hier gratis downloaden!

Glutenvrije havermout koekjes met banaan

Zo ga je te werk!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de bananen fijn met een vork.
  3. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe.
  4. Goed roeren en klaar is Kees!
  5. Gebruik per koekje ongeveer een eetlepel koekjesdeeg, dit komt neer op zo’n 40 gram per koekje.
  6. Draai een balletje van het deeg en druk deze vervolgens plat op de bakplaat.
  7. Bak de havermout koekjes ongeveer 15 minuten in de oven.

De lekkerste ontbijtjes met havermout!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije havermout koekjes te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *