Glutenvrije kaaskoekjes


Glutenvrije kaaskoekjes

Heel, heel lang geleden in mijn tienerjaren (die overigens nog vers in mijn geheugen zitten) kocht ik bij een snack attack een pak goedkope kaasstengels. Heerlijk vond ik die! Lekker knapperig, maar die muffe nasmaak… Ieks! Dat kan natuurlijk veel beter en niet te vergeten glutenvrij. Ik dook deze week de keuken in en maakte deze glutenvrije kaaskoekjes.

De voordelen van biologische kaas

  • De smaak van biologische kaas is anders. Wat mij betreft veel lekkerder!
  • Biologische kaas is vaker vegetarisch gestremd dan reguliere kaas.
  • Biologische kaas heeft een natuurlijke, langere rijping. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van rijpingsversnellers.
  • Bij biologische kaas worden geen kleurstoffen gebruikt. Maar ook andere chemische geur- en smaakstoffen worden niet gebruikt. De kaas wordt dus zo natuurlijk mogelijk gemaakt. De coating op de kaas is op basis van natuurlijk producten en bevat dus geen geur, kleur en smaakstoffen.
  • Bij de productie van biologisch voedsel wordt rekening gehouden met dierenwelzijn. Zo krijgen de dieren onder andere biologisch voer dat tevens GMO vrij is en hebben ze meer leefruimte. Preventief gebruik van reguliere geneesmiddelen en antibiotica is niet toegestaan. Een blije koe of geit betekent lekkere melk voor de kaas!
  • Er is veel aandacht voor hygiëne. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van conserveringsmiddelen is kwaliteit en hygiëne erg belangrijk.

Glutenvrije kaaskoekjes

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 20 glutenvrije kaaskoekjes

75 gr havermout, gemalen tot meel
75 gr boekweitmeel
75 gr geraspte harde, belegen of oude kaas, liefst biologisch
2 geklutste eieren
2 el sesamzaadjes
1 el lijnzaad
1 tl komijnpoeder
75 gr roomboter, op kamertemperatuur

bakplaat
bakpapier

Glutenvrije kaaskoekjes

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maal de havermout tot meel (of gebruik kant-en-klaar havermeel).
  3. Kluts de eieren en houd een klein beetje apart om de kaaskoekjes te bestrijken zometeen.
  4. Rasp de kaas.
  5. Meng in een kom de roomboter, de gekluste eieren, de geraspte kaas en voeg vervolgens het havermeel, het boekweitmeel en de komijnpoeder toe.
  6. Kneed alle ingrediënten tot een deegbal.
  7. Strooi wat (glutenvrije) bloem of meel op je werkblad en maak balletjes van ongeveer 15-20 gram.
  8. Deze druk je plat tot een koekje en leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  9. Smeer op ieder kaaskoekje wat geklust ei en strooi er sesamzaadjes en lijnzaad overheen.
  10. Bak de glutenvrije kaaskoekjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.

Bewaar de kaaskoekjes in een luchtdichte pot.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije kaaskoekjes te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *