Glutenvrije oreo taart (no bake) voor Benneman


Happy B-day Benneman!

Dit recept voor glutenvrije oreo taart stond al even klaar, maar moest een verrassing blijven voor mijn kleine grote man! Zoonlief is namelijk vandaag jarig en dat vieren we vandaag met deze glutenvrije oreo koekjes taart. Je wordt tenslotte maar één keer 12! Voor mama blijven die verjaardagen van de kids ook nog wel een dingetje hoor. De dagen ervoor trek ik de fotoboeken uit de kast en struin ik al mijn externe harde schijven en cloud bestanden af om herinneringen op te halen. En dat zijn er dus heel veel! Ik zie zijn ‘oude-mannen-baby-rimpeltje’ voorbij komen op foto’s, zijn blonde (ietwat fluffy) krullenbol, maar ook dat heerlijke kuiltje in zijn rechterwang als hij lacht… En zijn liefde voor chocolade is op een aantal foto’s goed te zien, aangezien hij deze als klein jochie vaak over zijn halve gezicht uitsmeerde.

Glutenvrije oreo taart (no bake)

Glutenvrije oreo taart (no bake)

Tsja, dan is de keus snel gemaakt natuurlijk: chocolate birthday cake it is! De bodem is gebaseerd op het recept voor glutenvrije arretjescake. In plaats van biscuitjes gebruik ik in dit recept oreo’s. Deze taart moet je wel een avond van te voren maken, want zowel de bodem als de vulling moeten nog opstijven. Die vulling is trouwens een heerlijke chocolade fudge. De glutenvrije oreo’s kocht ik bij Albert Heijn. Daar vind je ze onder de naam double cookies. Wist je dat oreo al meer dan 100 jaar geleden voor het eerst geproduceerd werd in een fabriek in New York? Deze fabriek stond aan de 9th Avenue tussen 15th en 16th Street, beter bekend als ‘Oreo Way’.

Glutenvrije oreo taart (no bake)

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

300 gr glutenvrije oreo’s (anderhalf pak glutenvrije oreo’s)
100 gr ongezouten roomboter
75 gram pure chocolade (ik gebruik in dit recept pure Tony’s)
2 eieren*

*Gebruik je liever geen rauwe eieren? Voeg dan 50 gram extra roomboter toe of een scheutje (plantaardige) melk.

Voor de chocolade fudge vulling

2 blikjes gecondenseerde (kokos)melk* van 180 ml
1 el kokosolie
300 gr pure chocolade
snuf zout

Voor de topping

100 gr glutenvrije oreo’s (half pak glutenvrije oreo’s)

kleine springvorm

Glutenvrije oreo taart (no bake)

Zo ga je te werk

Zo maak je de bodem

  1. Verkruimel de glutenvrije oreo’s in een grote kom. Geen zin in vieze handen? Dan kun je ze ook in de keukenmachine fijnmalen.
  2. Smelt de chocolade au bain marie samen met de roomboter.
  3. Aangezien er in dit recept rauwe eieren gebruikt worden is het aan te raden de eieren even te wassen voor je ze gaat gebruiken.
  4. Kop de eieren en voeg dit mengsel bij het afgekoelde chocolade-roombotermengsel.
  5. Meng vervolgens de verkruimelde biscuitjes erdoor.
  6. Bekleed een taartvorm met bakpapier, stort het mengsel erin en druk heel goed aan met een lepel of spatel.
  7. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Zo maak je de chocolade fudge vulling

  1. Verwarm de gecondenseerde (kokos)melk zachtjes op laag vuur.
  2. Voeg nu de chocolade, een snuf zout en de kokosolie toe.
  3. Meng deze ingrediënten onder voortdurend roeren met elkaar. Pas op voor aanbranden, dus zet het vuur zo laag mogelijk. Als het mengsel een stroperige massa wordt is het klaar.
  4. Giet de chocolade fudge over de bodem en leg de overgebleven oreo’s als topping over de fudge.
  5. Nu is het slechts nog een kwestie van geduld. De fudge moet namelijk minimaal 3 uur in de koelkast uitharden.
  6. Je kunt de taart een aantal dagen in de koelkast bewaren, maar invriezen gaat ook prima. De oreo’s worden dan wel wat zacht. Eventueel kun je die natuurlijk ook pas bij het serveren erop leggen.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije oreo taart te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *