Glutenvrije pasta met pesto van doperwtjes

Glutenvrije pasta met pesto van doperwtjes

Mirjam Blanken

15 december 2015


Glutenvrije pasta met pesto van doperwtjes

Wanneer je glutenvrij eet, betekent dit vaak afscheid nemen van veel lekkers. Zo is de meeste pasta gemaakt van tarwe. En je raadt het al: boordevol gluutjes die je nu net aan het mijden bent. Gelukkig komen er steeds meer biologische pasta’s op de markt die ook glutenvrij zijn. Na wat miskopen (lees glutenvrije pasta waarbij je het gevoel hebt op een schoenzool te kauwen) heb ik nu een merk gevonden dat en glutenvrij en biologisch is. En niet te vergeten: smaakvol. Ik maakte deze klaar samen met een van mijn favorieten recepten: easy peasy pesto. Oftewel pesto van doperwtjes!

Glutenvrije pasta met pesto van doperwtjes

De zoete smaak van erwtjes, de kruidige smaak van basilicum en de pittige pecorino zijn een heerlijke basis voor deze green peas pesto.

Dit heb je nodig

voor 4 personen

300 gram biologische diepvrieserwten
een vers plantje basilicum (zo’n 20 gram blaadjes)
50 gram geroosterde pijnboompitten
30 gram pecorino (harde schapenkaas)
het sap van 1 citroen
flinke scheut olijfolie
knoflookteentje
zout en peper
biologische spekreepjes
glutenvrije boekweitpasta

Zo ga je te werk

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Wanneer het water kookt kun je de erwten ongeveer een minuutje blancheren. Hierdoor gaar je de doperwtjes al even voor, zonder verlies van smaak en kleur. Doe dit met een zeef, want het water ga je straks gebruiken om de pasta te koken. Zet de doperwtjes na het blancheren even apart in een schaaltje.
  2. Kook vervolgens de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan.
  4. Meng in je keukenmachine de gepelde teen knoflook, de basilicumblaadjes, de geraspte pecorino, het citroensap, snuf zout en peper, pijnboompitten, scheut olijfolie. Voeg tot slot de doperwten toe.
  5. Bak de biologische spekreepjes tot ze lekker krokant zijn.
  6. Giet de pasta af en meng deze met de helft van de pesto. Garneer de pasta met een extra schepje groene pesto.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete glutenvrije pasta recept? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Ellis

    Kun je ook vertellen van welk merk deze pasta is?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This