Glutenvrije soepstengels zonder bladerdeeg

Glutenvrije soepstengels zonder bladerdeeg

Mirjam Blanken

27 februari 2017


Glutenvrije soepstengels zonder bladerdeeg

Soepstengels stonden vroeger bij ons thuis standaard op tafel als we soep aten. Heerlijk! En dan vooral de variant met sesamzaadjes. Deze maand doe ik weer mee aan de receptenruil en koos ik voor een heerlijke paprika-tomatensoep van collega blogger Puur Suzanne. Ik heb het recept hier en daar wat aangepast. Zo heb ik de paprika’s eerst geroosterd. Dit geeft meer smaak aan de geroosterde paprikasoep. Zo lekker! Suzanne maakte bij haar soepje glutenvrije kaasstengels van havermout. Aangezien ik dit wel een heel goed idee vond, ben ik de keuken ingedoken om mijn eigen variant te maken. Want glutenvrije soepstengels zonder bladerdeeg maken is echt niet zo ingewikkeld.

Ben jij ook zo dol op soepjes? Dan is deze zoete aardappelsoep ook een aanrader!

Glutenvrije soepstengels zonder bladerdeeg

Je kunt de glutenvrije soepstengels in een goed afgesloten bak prima een aantal dagen bewaren. Ze worden dan wel minder knapperig. Eigenlijk zijn ze dezelfde dag bij een lekker soepje of bij de borrel gewoon het lekkerst!

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 12 kaasstengels

50 gr (glutenvrije) havermout
50 gr amandelmeel
100 gr geraspte harde kaas
2 eieren
1 el sesamzaad
1 el gebroken lijnzaad 70 gr
2 tl komijnzaad
1 el olijfolie
snuf peper en zout

bakplaat
bakpapier
oven

foto

Zo ga je te werk

  1. Verwarm je oven vast voor op 200 graden.
  2. Doe de havermout, het amandelmeel, de geraspte kaas, het gebroken lijnzaad, het komijnzaad en een snuf peper en zout in een mengkom. Meng dit goed door elkaar.
  3. Klop de eieren samen met de olijfolie tot een luchtig mengsel.
  4. Giet dit eimengsel over in de mengkom en kneed dit tot een stevig, ietwat plakkerig deeg.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Doe het deeg op de bakplaat en leg er een vel bakpapier overheen. Nu kun je zonder vieze handen te krijgen het deeg uitdrukken tot een rechthoekig deeg van ongeveer een centimeter dik.
  7. Bestrooi het deeg met sesamzaad.
  8. Snijd het deeg vervolgens met een scherp mes of pizzasnijder in repen van ongeveer 2 cm breed.
  9. Bak de glutenvrije soepstengels voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  10. Laat de stengels goed afkoelen, hier worden ze een lekker knapperig van!

Het recept voor de geroosterde paprikasoep vind je hier!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije soepstengels te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. Of laat gewoon een reactie achter onder deze blog. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This